Pre začiatočníkov:
3 jednoduché tortové krémy + video, ako na perfektný korpus

Veronika Lucáková, 23. júna 2024     4 minúty čítania

Ak s cukrárčinou nemáte priveľa skúseností, tieto tipy na jednoduché plnky sa vám náramne hodia. A prikladáme aj videorecept na korpus, ktorý sa vám vždy podarí. Teraz už svoju prvú tortu zvládnete na jednotku.



Foto: Shutterstock

Čokoládová plnka

Postačia vám na ňu len dve suroviny - 200 g čokolády na varenie a 500 g smotany na šľahanie. Čokoládu nasekajte nadrobno. Smotanu zohrejte tesne pod bod varu a keď sa na bokoch hrnca už začnú tvoriť bublinky, zalejte ňou nasekanú čokoládu. Počkajte niekoľko minút.

Potom zmes dôkladne rozmiešajte. Čokoládovú zmes odložte na hodinu do chladničky a potom na miernych otáčkach opatrne vyšľahajte. A môžete natierať na korpusy.



Foto: Shutterstock

Krém zo smotanového syra

Na tento krém treba 250 g tučného čerstvého smotanového syra, 220 g mäkkého masla, 140 g práškového cukru a 1 lyžicu vanilkovej pasty. Zmäknuté maslo vyšľahajte s vanilkovou pastou a cukrom.

Potom po lyžiciach zapracujte aj smotanový syr a prešľahajte. Podľa potreby krátko vložte do chladničky a krém je pripravený na plnenie torty.



Foto: Shutterstock

Tvarohová plnka so želatínou

Najprv namočte 6 plátkov želatíny do studenej vody a nechajte ju 10 minút napučať. Šťavu a nastrúhanú kôru z polovice citróna zmiešajte so 700 g termizovaného tvarohu, 100 g práškového cukru, 2 balíčkami vanilkového cukru a 2 PL mlieka.

Nabobtnanú želatínu vyžmýkajte, zohrejte v malom hrnčeku, pridajte k nej dve lyžice tvarohovej zmesi a vlejte do celého tvarohového krému.



Foto: Shutterstock

Potom ešte vyšľahajte 350 ml smotany na šľahanie a do tvarohového krému šľahačku opatrne zapracujte. Keďže je v kréme želatína, ktorá ešte zatuhne, treba krém hneď navrstviť na tortu. Podľa chuti môžete tvarohový krém doplniť ovocím.

Karamelový krém

Konzervu sladeného kondenzovaného mlieka vložte do hrnca s vodou a varte približne 2 hodiny. Potom nechajte vychladnúť, konzervu otvorte a skaramelizované kondenzované mlieko nalejte do misy. Pridajte 250 g zmäknutého masla a dobre vyšľahajte. Pripravený krém hneď použite na plnenie a zdobenie torty.

Pozrite si vo videu, ako pripraviť tento krém:



A perfektný tortový korpus si môžete upiecť podľa tohto videa:





ANKETA: Piekli ste už niekedy tortu?

93,5%



6,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist