2. Upečený plát nakrájajte, až potom ukladajte
Foto: Tatranka
Vrchný plát upečeného lístkového cesta môžete nakrájať na štvorčeky a tie potom poukladať na krém alebo šľahačku. Ani tak to nebude úplne čistá práca, ale výsledok bude krajší, než keby ste plát krájali až na zákusku. Ešte komplikovanejšia situácia nastáva, keď má byť upečený plát potretý čokoládovou polevou, ako to býva pri francúzskom krémeši. Stuhnutá čokoláda má totiž tiež tendenciu sa pri krájaní lámať.
Tento dvojitý oriešok vie rozlúsknuť @tatranka. Po tom, ako upečený plát na pracovnej doske polejete rozpustenou čokoládou, radí nenechať ju úplne stuhnúť, mala by zostať ešte mäkká a vtedy plát nakrájať na štvorčeky pomocou noža nahriateho v horúcej vode. Tak sa bude čokoláda pri krájaní topiť a nie lámať. Potom treba čokoládu nechať úplne stuhnúť a čokoládové štvorčeky naukladať na šľahačkovú vrstvu.
Diskusia k článku