Odteraz to bude hračka:
5 fígľov, ako jednoducho nakrájať krémeš z lístkového cesta

Jana Stárková, 26. februára 2023     7 minút čítania

Vrchný plát lístkového cesta sa pri krájaní krémeša rád láme a vznikajú tak neúhľadné kúsky. Ukážeme vám odskúšané tipy, ako sa tomuto problému vyhnúť.

3. Plát najprv nakrájajte, až potom upečte




Foto: Tatranka

Úplne predísť lámaniu môžete, ak vrchný plát lístkového cesta nakrájate na štvorce ešte pred pečením a tie upečiete. Potom ich už vychladnuté poukladáte na šľahačku s malými medzierkami, cez ktoré pred podávaním krémeše dokrojíte.

Ak chcete dosiahnuť nafúknutý efekt vrchnej vrstvy, tak ako to urobila @tatranka vo svojom recepte na rýchly krémeš, cesto pred pečením neprepichujte vidličkou. Ak naopak chcete mať vrchnú vrstvu cesta nízku a bez vzduchových bublín, z dôvodu, že ho napríklad budete ešte zdobiť čokoládovou polevou, popichajte ho a upečené vychladnuté štvorce potom uložte na šľahačku obrátene, aby bol podklad na čokoládu hladký.






Diskusia k článku







 



TOPlist