Odľahčený jedálniček:
Ako jesť zdravšie, ale s pôžitkom? Tieto tipy od odborníkov na výživu vám pomôžu

Jarmila Horváthová, 23. februára 2023     5 minút čítania

Nahraďte známe suroviny zdravšími, ktoré prospievajú štíhlym krivkám a prinášajú energiu.

3. Hydina namiesto bravčového mäsa



Foto: Shutterstock

Odborníci na stravovanie sa prikláňajú k stravovacím zvyklostiam našich predkov, že mäso sa má jesť len v nedeľu, teda raz do týždňa. Ak sa ho neviete vzdať, uprednostňujte pred bravčovým a hovädzím hydinu, prípadne králičie mäso.

Na domáce varenie je určite lepšie uprednostniť slovenskú hydinu z menších chovov. Aj v supermarketoch a v diskontoch je k dispozícii okrem „bežného“ už aj kvalitnejšie mäso. Pri hydine nie je rozdiel v cene až taký výrazný, no rozdiel v kvalite vidno na prvý pohľad.





ANKETA: Občasný pôst je vraj prospešný pre organizmus. Súhlasíte?

93,5%



6,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist