Objavte nové chute:
Ak varíte šošovicu, tak len hnedú? To je škoda, vyskúšajte aj ďalšie druhy, zoznámime vás

Jana Štrbková, mesačník Varecha, 2. februára 2023     4 minúty čítania

Vedeli ste, že na svete jestvuje viac ako 50 druhov šošovice? Nemusíte ich poznať všetky, ale týchto 6 by ste nemali prehliadnuť.

Šošovica je pokladom pre naše zdravie, obsahuje vysoké množstvo rastlinných bielkovín, vápnika aj železa, vitamínov skupiny B, má nízky glykemický index a zasýti nás na dlhší čas. Navyše každý odtieň tejto strukoviny má trochu inú, zaujímavú chuť.

1. Hnedá šošovica




Foto: Shutterstock

Je u nás najpoužívanejšia. Keď ju pred varením namočíte na dve hodiny do studenej vody a opäť prepláchnete, uvarí sa rýchlejšie, zvyčajne do pol hodinky. Výborná je na prípravu polievok, prívarkov, kaše či rizota.





Diskusia k článku







 



TOPlist