Nie je súci do koša:
Nevyhadzujte hlúb z brokolice, takto vám v kuchyni ešte môže poslúžiť

Jana Klimanová, 9. júna 2023     7 minút čítania

Ak ste doteraz pripravovali jedlá len z ružičiek brokolice a stonka putovala do odpadu, máme pre vás tipy, ako spotrebovať aj túto časť. Je rovnako chutná a bohatá na vitamíny, minerály aj vlákninu.

2. Na placky aj fašírky



Foto: Shutterstock

Hlúb ošúpte, nastrúhajte nahrubo, zmiešajte s múkou, vajíčkom, prelisovaným cesnakom, soľou a obľúbeným korením. Zo zmesi vytvarujte placky, ktoré môžete upiecť na plechu vystlanom papierom na pečenie, alebo opražiť na oleji. Zmes môžete použiť aj ako základ pre fašírky či zeleninové burgre.




ANKETA: Našli ste si doma spôsob, ako spotrebovať aj hlúb z brokolice?

84,1%



15,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist