Foto: Martin Pyco Rausch
2. Paradajky: Najlepšia polievka, akú ste kedy jedli
Paradajky kraľujú takmer celému letu. Milujem ich servírovať v rustikálnych kusoch na trhancoch opečeného kváskového chleba s olivovým olejom, bazalkou, lístkami čerstvej perily, korením a mozzarellou.Keď sezóna vrcholí, upečiem 4 väčšie kusy na plechu spolu s cibuľou a cesnakom. Po upečení ich len primiešam do hrnca s cibuľkou, opečenou kapiou, podlejem vodou a po prevarení rozmixujem. Vznikne tá najlepšia paradajková polievka, akú ste kedy jedli.
Leto sa nezaobíde bez fantastických tomatokeftedes z gréckeho ostrova Santorini. Tradičné „kefte” som zmenil na placky, namiesto vyprážania ich len krátko opečiem na panvici a do cesta musí ísť slušná dávka čerstvej mäty!
Diskusia k článku