Martin Pyco Rausch:
Zelenina je teraz najlepšia a toto si z nej najradšej robím ja

Martin Pyco Rausch, 20. augusta 2023     5 minút čítania

Moderátor a najúspešnejší slovenský foodbloger nám prezradil tipy na svoje obľúbené jedlá z plodov, ktoré u nás práve dozrievajú. Tak zájdite na najbližší trh alebo do vlastnej záhradky a urobte si podľa Pyca nejakú zeleninovú alebo ovocnú dobrotu aj vy.



Foto: Martin Pyco Rausch

2. Paradajky: Najlepšia polievka, akú ste kedy jedli

Paradajky kraľujú takmer celému letu. Milujem ich servírovať v rustikálnych kusoch na trhancoch opečeného kváskového chleba s olivovým olejom, bazalkou, lístkami čerstvej perily, korením a mozzarellou.

Keď sezóna vrcholí, upečiem 4 väčšie kusy na plechu spolu s cibuľou a cesnakom. Po upečení ich len primiešam do hrnca s cibuľkou, opečenou kapiou, podlejem vodou a po prevarení rozmixujem. Vznikne tá najlepšia paradajková polievka, akú ste kedy jedli.

Leto sa nezaobíde bez fantastických tomatokeftedes z gréckeho ostrova Santorini. Tradičné „kefte” som zmenil na placky, namiesto vyprážania ich len krátko opečiem na panvici a do cesta musí ísť slušná dávka čerstvej mäty!






Diskusia k článku







 



TOPlist