Martin Pyco Rausch:
Zelenina je teraz najlepšia a toto si z nej najradšej robím ja

Martin Pyco Rausch, 20. augusta 2023     5 minút čítania

Moderátor a najúspešnejší slovenský foodbloger nám prezradil tipy na svoje obľúbené jedlá z plodov, ktoré u nás práve dozrievajú. Tak zájdite na najbližší trh alebo do vlastnej záhradky a urobte si podľa Pyca nejakú zeleninovú alebo ovocnú dobrotu aj vy.



Foto: Shutterstock

3. Baklažán: Čierny kôň letnej kuchyne

Baklažán je čierny kôň letnej kuchyne, ešte vždy ma zarazí, keď počujem, že ho mnohí vôbec nepoužívajú. Marinované plátky sa po upečení zmenia na chrumkavé čipsy, z upečenej dužiny po zmiešaní s pečenou paprikou, cesnakom a paradajkou vytvoríte rýchly dip aj šalát.

Najnovšie som pridal baklažán aj do zlepšeného exotickejšieho leča bez vajec a mojou najobľúbenejšou verziou letného baklažánu je tradičný recept Baba Ganoush - krémový dip tvorený rozmixovanou dužinou, sezamovou pastou, citrónovou šťavou, cesnakom a rímskou rascou.




Diskusia k článku







 



TOPlist