Majstri varešky:
Recepty na najlepšie thajské jedlá

Pani Naam, vl. menom Parichart Bystriansky, majiteľka Naam Thai Food v Bratislave a lektorka Školy varenia pre gurmánov, 5. januára 2022     3 minúty čítania

Thajská kuchyňa má veľa predností. Je ľahká, zdravá, chuťovo výrazná a varenie thajských jedál je veľmi jednoduché a rýchle.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Najviac času asi zaberie príprava surovín, potom ich len postupne pridávate na panvicu a opekáte, resp. dusíte. V našich končinách je jedinou nevýhodou, že predpríprave na varenie treba venovať nejaký čas, lebo niektoré suroviny určite bežne doma nemáte. Aj keď niektoré stačí kúpiť raz, ako rybaciu či ustricovú omáčku. Všetky prísady, akokoľvek ich názvy znejú exoticky, sa už dajú objednať cez e–shopy. Prípadne ich možno kúpiť v obchodoch s ázijskými produktmi a niektoré predávajú aj v samotných reštauráciách.

Tieto recepty patria medzi thajskú klasiku a tiež medzi najobľúbenejšie. Zelené karí a pražená ryža sa dokonca dostali medzi 50 najlepších jedál sveta! Anketu robila pred pár rokmi americká televízia CNN, zapojilo sa do nej 35 000 divákov a thajská kuchyňa naozaj bodovala, do päťdesiatky sa dostalo až sedem jedál. Tak prečo si niektoré neurobiť doma, keď cestovanie do Thajska je ešte stále nie je také jednoduché ako voľakedy.



Recepty na najlepšie thajské jedlá podľa Pani Naam nájdete TU:











Diskusia k článku







 



TOPlist