Líšia sa nielen tvarom:
13 najpoužívanejších druhov cestovín. Majú samé talianske názvy, ako sa v nich vyznať?

Jana Klimanová, 14. februára 2023     7 minút čítania

Linguine, farfalle, ravioli... Pred regálom s cestovinami veru ľahko môžeme zneistieť. Dešifrujte s nami, čo sa za ich talianskymi názvami ukrýva. Na svete existuje viac ako 500 druhov cestovín, my sme si posvietili na tie najznámejšie.

6. Lasagne



Foto: Shutterstock

Obdĺžnikové pláty sú základnou ingredienciou pokrmu s rovnakým názvom. Spolu s ostatnými tenkými cestovinami sa hodia na vrstvenie a zapekanie. Prekladajú sa mäsovou alebo zeleninovou plnkou a potreté bešamelom sa zapekajú. Ich tenkosť zaručuje, že do nich náplň rýchlo vsiakne a po upečení sú mäkké. Dajú sa kúpiť aj predvarené, ktoré ušetria čas pri príprave.





Diskusia k článku







 



TOPlist