Kuchynské trampoty:
Lepkavé cesto, tvrdé maslo, neposlušný papier? 6 praktických rád, ktoré vám uľahčia pečenie

Veronika Lucáková, 18. decembra 2024     6 minút čítania

Počas príprav sviatočných koláčikov nám príde do cesty nejeden problém. Našťastie, niektoré sa dajú celkom ľahko vyriešiť.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

6. Ako ľahko ošúpať kivi

V prípade, že chystáte sviatočný zákusok alebo roládu s exotickým kivi, treba sa najprv zbaviť chlpatej hnedej šupky, pod ktorou je lahodná dužina schovaná.

Ak je kivi zrelé a skôr mäkké, šupky sa jednoducho zbavíte tak, že odkrojíte oba konce a tesne pod šupku vsuniete lyžicu. Tú posúvajte po obvode, až sa celý kus ovocia od šupky uvoľní. Nie celkom zrelé tvrdšie kivi môžete olúpať škrabkou na zeleninu.







ANKETA: Už máte niečo upečené na Vianoce?

61,3%



38,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist