Koruna každého koláča:
Sladká mrvenička ako od babičky. Tipy a triky ako ju nedomrviť

Jana Klimanová, 19. augusta 2023     5 minút čítania

Dozlatista upečená chrumkavá posýpka je veru dokonalou bodkou na každom koláči. Poradíme vám, ako urobiť skvelú mrveničku voňajúcu maslom.



Foto: Shutterstock

3. Vychladené maslo

Maslo na mrveničku musí byť vždy vychladené, pretože len tak vytvoríte jeho zapracovaním do múky s cukrom nerovnomerné hrudky.

Moderátorka a cukrárka Adriana Poláková, naopak, rúca všetky pravidlá o studenom masle a pripravuje mrveničku s roztopeným maslom. 100 g hrubej múky zmieša so 150 g krupicového cukru, pridá hrsť nasekaných vlašských orechov a premieša. Zmes zaleje 80 g roztopeného masla a ľahko premieša lyžicou, aby v mrveničke zostali hrudky.




ANKETA: Máte radi koláče s posýpkou navrchu?

97,2%



2,8%







Diskusia k článku







 



TOPlist