Koruna každého koláča:
Sladká mrvenička ako od babičky. Tipy a triky ako ju nedomrviť

Jana Klimanová, 19. augusta 2023     5 minút čítania

Dozlatista upečená chrumkavá posýpka je veru dokonalou bodkou na každom koláči. Poradíme vám, ako urobiť skvelú mrveničku voňajúcu maslom.



Foto: Shutterstock

4. Rýchlosť je dôležitá

Či pripravujete mrveničku prstami, v mixéri alebo pomocou kuchynského robota, pracujte svižne, aby sa maslo nestihlo zohriať.

Ako pripraviť mrveničku v kuchynskom robote

Tip Varecháčky @irenaw: Studené kocky masla a ostatné suroviny dám do robota, premiešam na pár krátkych pulzov a je to. Takto ho nezohrejem rukami. Pomer: 1 diel múky, 1 diel masla, 1 diel cukru, niekedy tiež pridám škoricu alebo vločky.





ANKETA: Máte radi koláče s posýpkou navrchu?

97,1%



2,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist