Koruna každého koláča:
Sladká mrvenička ako od babičky. Tipy a triky ako ju nedomrviť

Jana Klimanová, 19. augusta 2023     5 minút čítania

Dozlatista upečená chrumkavá posýpka je veru dokonalou bodkou na každom koláči. Poradíme vám, ako urobiť skvelú mrveničku voňajúcu maslom.



Foto: Shutterstock

2. Aká múka je vhodná?

Každá kuchárka pripravuje sladkú mrveničku zo svojej obľúbenej múky - od hladkej, cez polohrubú až po hrubú. Hladká múka robí mrveničku kompaktnejšou, naopak, hrubá chrumkavejšou. Odporúčame ísť zlatou strednou cestou tou je polohrubá múka.

Časť múky môžete nahradiť strúhanými orechmi (vlašské, lieskové, pistácie), strúhaným kokosom, či mletými mandľami. Orechy môžete taktiež len nasekať, nasucho opiecť a pridať k hotovej mrveničke. Strúhanku môžete ozvláštniť aj voňavými koreninami, napríklad mletou škoricou.





ANKETA: Máte radi koláče s posýpkou navrchu?

97,1%



2,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist