Foto: Pravda: Robert Hüttner
Po niekoľkých rokoch nemilosti, keď rezance, fliačky či iné čudá ustúpili blahobytnému mäsovému prebytku, sa vrátili na kulinársku scénu ako veľké hviezdy. Špagety si zasadli takmer za vrch stola, po pravici majú tagliatteli, po ľavici lasagne. Slovenské jazýčky ich majstrovsky ovládajú, ani jazykový zákon im chuť nepokazí. Dnešná zbierka receptov na prípravu cestovín má len obohatiť a rozšíriť kuchársky arzenál čitateľov. Aby už pri najbližšej večeri premýšľali, ako ju zlepšiť a inovovať. Pozri recepty na netradičné cestoviny Sú ľudia, ktorí tvrdia, že špagety sú dobré len s kečupom a syrom, ale ak ochutnajú jednu z omáčok, ktoré uverejňujeme, svojho predsudku sa možno rýchlo zbavia. Pri príprave cestovín je dôležitá jedna zásada – vždy sú chutnejšie čerstvo pripravené, ako tie sušené zo supermarketu. Chce to však čas a chuť ich pripraviť. Výsledok však stojí za námahu. Takto pripravené cestoviny si vás omotajú okolo prsta a omáčku k nim pripravíte len tak. Pre potešenie.
Diskusia k článku