Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1. Na veľkosti záleží
Ak kupujeme bravčovú panenku, treba mať na pamäti, že musí byť z mladého zvieraťa. Zo starších je mäso tuhé a šťavnatú panenku z neho už neurobíte. Ako to spoznáte? Panenka sa kupuje vcelku a nemala by vážiť viac ako 250– 300 gramov. Ak majú len väčšie kusy, ak ju chcete pripraviť naozaj šťavnato, radšej takú nekupujte.2. Dôkladne očistiť
Pred prípravou panenku dôkladne očistite, najmä od blán, tie totiž spôsobia, že sa pri tepelnej úprave môže panenka skrútiť a nedá sa pekne nakrájať.3. Korenie? To najklasickejšie
Na bravčovú panenku sa používa klasické korenie a pochutiny, ktoré sa hodia aj k ostatnému bravčovému mäsu – teda soľ, čierne korenie, rasca, cesnak...Foto: Shutterstock
Diskusia k článku