Fotogaléria s receptami:
Sviatky sa bez orechov nezaobídu. V akých dobrotách sú nenahraditeľné?

Jana Klimanová, 6. decembra 2022     10 minút čítania

Vlašské orechy, lieskovce a mandle zahviezdia vo vianočných koláčikoch, so slanými arašidmi či pistáciami zasa nepokazíte žiadnu silvestrovskú oslavu. Druhov orechov je však oveľa viac a keďže všetky sú doslova nabité zdraviu prospešnými látkami, miesto v jedálničku im patrí po celý rok. Pozrite sa, do akých receptov sa hodia.

Kešu orechy



Foto: Shutterstock

Môžete ich zobkať surové, alebo z nich pripraviť raw dezerty a rôzne tyčinky. Používajú sa hlavne v indickej kuchyni, k mäsu aj k zelenine. Chuťovo doladia soté, výborné sú v kombinácii s brokolicou alebo cuketou. Pochúťkou je kešu maslo natreté na pečive alebo ako súčasť proteínových nápojov. Kešu orechy sú tiež tajnou zbraňou vegetariánov a vegánov. Dajú sa s nich vyrobiť rôzne omáčky a dipy ale aj zdravá verzia majonézy.

Náš tip na silvestrovské pohostenie:




Diskusia k článku







 



TOPlist