Fotogaléria s receptami:
Sviatky sa bez orechov nezaobídu. V akých dobrotách sú nenahraditeľné?

Jana Klimanová, 6. decembra 2022     10 minút čítania

Vlašské orechy, lieskovce a mandle zahviezdia vo vianočných koláčikoch, so slanými arašidmi či pistáciami zasa nepokazíte žiadnu silvestrovskú oslavu. Druhov orechov je však oveľa viac a keďže všetky sú doslova nabité zdraviu prospešnými látkami, miesto v jedálničku im patrí po celý rok. Pozrite sa, do akých receptov sa hodia.

Lieskové orechy



Foto: Unsplash

Jedia sa surové, je z nich výborné maslo a za studena lisovaný olej. Nasucho opražené majú výraznejšiu chuť a pridávajú sa do šalátov a omáčok, do ovsenej kaše či do granoly. Podobne ako vlašské orechy sa pomleté hodia do cesta na drobné, aj vianočné pečivo, do krémov, výborné sú tiež v čokoládových nátierkach a v zmrzline.

Náš tip na vianočný koláčik z lieskovými orechmi:




Diskusia k článku







 



TOPlist