Dúhové zdravie:
5 farieb, ktoré by nemali chýbať na vašom tanieri. A prečo?

Jana Klimanová, 29. mája 2023     3 minúty čítania

Už ste sa niekedy zamysleli, prečo má ovocie a zelenina rôzne farby? Farebné jedlo je nielen pekné na pohľad, ale chráni nás aj pred chorobami a pomáha pri chudnutí. Ovplyvňuje dokonca aj našu psychiku.



Foto: Shutterstock

5. Modrá pre štíhlu líniu

Ovocie a zelenina s modrou až fialovou farbou obsahujú mnoho vitamínu C, veľa draslíka a kyseliny listovej. Pomáhajú bunkám efektívne regenerovať, sú výborným antioxidantom - spomaľujú starnutie a bojujú so zápalmi v tele.

Ak do svojho jedálnička pravidelne zaradíte slivky, čučoriedky, baklažán, červenú kapustu, červené hrozno alebo čierne ríbezle, znížite riziko obezity, vysokého krvného tlaku či vysokého cholesterolu.



ANKETA: Máte najradšej červené ovocie?

84,3%



15,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist