Budete sa čudovať:
Vyskúšajte, čo to urobí, keď dáte do mrazničky topánky, pančušky či sviečky

Jana Klimanová, 26. apríla 2024     3 minúty čítania

Mraznička je síce určená na potraviny, ale mráz v nej dokáže divy aj s rôznymi inými vecami.



Foto: Shutterstock

Osvieži topánky

Potrebujú síce trochu viac miesta, ale ak topánky z času na čas vložíte na 48 hodín do mrazničky, teplota pod bodom mrazu zatočí s nepríjemným zápachom aj so spórami plesní. Samozrejme, topánky pred touto procedúrou zabaľte do plastového vrecka alebo do fólie.

Uľahčí prácu s potravinárskou fóliou

Poznáte to - čas vás naháňa, potrebujete rýchlo odvinúť a odstrihnúť kus fólie a miesto toho s ňou zápasíte, lebo sa buď prilepí na nožnice alebo zošúverí a je nepoužiteľná. Keď ju však vložíte do mrazničky, prípadne chladničky, potravinárska fólia sa akoby zázrakom prestane lepiť a bez problémov sa bude odvíjať z kotúča.

Presvedčte sa vo videu, ako chlad uľahčí prácu s fóliou


Sviečky budú dlhšie horieť

Voskové sviečky budú horieť dlhšie, ak ich pred použitím dáte na niekoľko dní do mrazničky. Zamrznutý vosk nielenže horí oveľa dlhšie, ale tiež nebude kvapkať všade naokolo.

Predĺži životnosť pančušiek

Trápia vás neustále utekajúce očká na pančuškách? Potom, ako si kúpite nové, namočte ich do studenej vody a v plastovom vrecku vložte na noc do mrazničky. Na druhý deň ich vyberte, nechajte rozmraziť a uschnúť. Vďaka zmrazeniu sa stane nylon odolnejším.



Foto: Shutterstock

Zatočí s červotočmi

Zdedili ste krásny drevený náramok, ale napadli ho červotoče? Vložte ho na pár týždňov do mrazničky a bude po škodcoch. Žiaľ, táto metóda je použiteľná len pri menších drevených predmetoch.

Odstráni žuvačku z oblečenia

Určite sa vám to už stalo. Na oblečenie sa vám prilepila žuvačka (dokonca nie vaša!) a nie a nie dole. Opäť prichádza na pomoc mraznička. Vložte do nej oblečenie s prilepenou žuvačkou na niekoľko hodín. Žuvačka stvrdne a mala by sa dať z oblečenia odstrániť.



Foto: Shutterstock

Uspí semienka

Ak vám zvýšia semienka rastlín, môžete ich do najbližšej jari uchovať v mrazničke. Dbajte však na to, aby boli úplne suché. Vložte ich do plastového uzatvárateľného obalu a pred použitím nechajte rozmraziť pri izbovej teplote.



ANKETA: Vyskúšate trik s potravinovou fóliou v mrazničke?

47,7%



52,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist