Prednedávnom so si kúpila šablónu na laskonky. Tieto som piekla podľa priloženého receptu.
príprava
na 150 °C
Suroviny
5 ks |
|
300 g |
|
1 PL |
|
75 g |
|
Krém: | |
5 ks |
|
150 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nad parou vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom, necháme chvíľu ochladnúť. Jemne primiešame pomleté orechy a polohrubú múku.
-
2
Na plech dáme papier na pečenie. Šablónu položíme na papier, nanesieme sneh, stierkou rozotrieme a prebytok snehu zotrieme.
-
3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 150°C asi 15 minút, potom rúru stíšime na asi 90 a pečieme ešte asi 20 minút. Upečené necháme vychladnúť. Vychladnuté stiahneme z papiera, otočíme naopak.
-
4
Žĺtky, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia, necháme vychladnúť.
-
5
Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny.
-
6
Postupne zašľaháme vychladnutý žĺtkový krém. Krémom naplníme cukrárenské vrecko z ozdobnou špičkou.
-
7
Krém nastriekame na každú druhú laskonku.
-
8
Spájame spolu po dve- jednu s krémom, jednu bez krému.
-
9
Uložíme na tácku a necháme v chladničke pred podávaním stuhnúť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu