Gaštanové jazýčky
Foto: katarinalucanova
Výborný nepečený dezert. Jednoduchá, rýchla príprava. Skvelá chuť gaštanov.
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
250 g |
|
60 g |
|
100 g nastrúhané |
|
60 g mleté |
|
50 ml |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
150 g |
|
50 g (Cera) |
|
Dozdobenie: | |
300 ml |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na gaštanovú hmotu zmiesime. Vložíme medzi papier na pečenie a vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Aj s papierom vložíme do mrazničky na cca 15 minút.
- 2
Kým máme gaštanovú hmotu v mrazničke, roztopíme čokoládu so stuženým tukom nad parou.
- 3
Zo stuhnutej gaštanovej hmoty pomocou oválnej formičky vykrojíme oválky a pomocou vidličky ich namáčame v čokoládovej poleve. Ukladáme na papier stuhnúť.
- 4
Smotanu s cukrom a vanilkovým pastou vyšľaháme dotuha. Šľahačku nastriekame na gaštanové jazýčky.
Tiež jazýčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu