Francúzsky karamelový krémeš fotorecept
Foto: olinecka
Kto má rád krémeše, nech vyskúša. Výborný zákusok, poteší aj tých najnáročnejších. Jednoduchá príprava, ktorú zvládnu aj začiatočníci.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g rozmrazené |
|
Karamelový krém: | |
700 ml |
|
2 bal. |
|
5 PL |
|
250 g zmäknuté |
|
Šľahačka: | |
300-400 ml (33 %) |
|
1-2 bal. |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na plnku, lístkové cesto sa už pečie.
-
2
Karamelový krém: Z mlieka odoberieme asi 200 ml a rozmiešame v ňom pudingové prášky. V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Karamel zalejeme zvyškom mlieka. Miešame, kým sa karamel nerozpustí. Pridáme pudingové prášky rozmiešané v mlieku a uvaríme hustý puding, ktorý necháme trocha vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
-
3
Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na 2 polovice. Každú rozvaľkáme, preložíme na plech, popicháme vidličkou, aby sa cesto nezdúvalo pri pečení. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista. Upečieme dva korpusy.
-
4
Na jeden vychladnutý plát cesta rovnomerne rozotrieme karamelový krém. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha a nanesieme na karamelový krém. Navrch položíme druhý upečený plát lístkového cesta plochou stranou nahor. Zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí zákusok polejeme čokoládovou polevou.
-
5
Ochutnávka, dobrú chuť.
Ale zvládla iba krájať s rubkovanym nožom a horúcim, aby sa čokoláda nelamala. Ďakujem za príjemný komentár, pozdravujem.
Smotana na šľahanie 33 %70-100ml zohrejeme do horúca pridáme maslo čerstvé 1PL, 150-200 gr čokoláda na varenie, ktorú polameme a necháme v smotane za občasného miešania rozpustiť. Táto poleva je ganache. Pozdravujem.
Keď je tam maslo je super.
Ďakujem za príjemný komentár, ale aj ja mám nepodarok. Ten rýchlo radšej zjem ja. Pozdravujem.
Ďakujem za pozdrav aj komentik.
Ďakujem veľmi pekne.