D - DIm Sum
Foto: Shutterstock
Dim Sum sú malé jedlá v tvare pirôžkov, ktoré sa zvyčajne podávajú na raňajky alebo obed a sú pripravované v pare alebo vyprážané. Náplň môže pozostávať zo všetkých druhov mäsa, z morských plodov, zo zeleniny, ale aj z vajec alebo zo sladkostí. Pripravujú sa v špeciálnych bambusových košíkoch.
Daši
Druh polievky aj extraktu, ktorý sa používa v japonskej kuchyni. Daši tvorí základ polievky miso, číreho vývaru, vývaru z rezancov a ďalších tekutín, ktoré sa používajú na zvýraznenie pikantnej chuti jedla.E - Edamame
Foto: Shutterstock
Japonský názov Edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov aj na označenie pokrmu, ktorý sa z nich pripravuje. Fazuľa sa varí vcelku a je obľúbenou prílohou k pivu v japonských krčmách izakaya.
Diskusia k článku