Abeceda ázijskej kuchyne:
Odhaľte, čo sa skrýva za neznámymi názvami

Jarmila Horváthová, 19. novembra 2022     20 minút čítania

Ázijská kuchyňa používa mnoho pre nás nepoznaných surovín, korenín a jedál. Zasvätíme vás do ich názvov, aby vás pri varení v receptoch už nič nezaskočilo.

D - DIm Sum



Foto: Shutterstock

Dim Sum sú malé jedlá v tvare pirôžkov, ktoré sa zvyčajne podávajú na raňajky alebo obed a sú pripravované v pare alebo vyprážané. Náplň môže pozostávať zo všetkých druhov mäsa, z morských plodov, zo zeleniny, ale aj z vajec alebo zo sladkostí. Pripravujú sa v špeciálnych bambusových košíkoch.

Daši

Druh polievky aj extraktu, ktorý sa používa v japonskej kuchyni. Daši tvorí základ polievky miso, číreho vývaru, vývaru z rezancov a ďalších tekutín, ktoré sa používajú na zvýraznenie pikantnej chuti jedla.



E - Edamame



Foto: Shutterstock

Japonský názov Edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov aj na označenie pokrmu, ktorý sa z nich pripravuje. Fazuľa sa varí vcelku a je obľúbenou prílohou k pivu v japonských krčmách izakaya.







Diskusia k článku







 



TOPlist