Abeceda ázijskej kuchyne:
Odhaľte, čo sa skrýva za neznámymi názvami

Jarmila Horváthová, 19. novembra 2022     20 minút čítania

Ázijská kuchyňa používa mnoho pre nás nepoznaných surovín, korenín a jedál. Zasvätíme vás do ich názvov, aby vás pri varení v receptoch už nič nezaskočilo.

F - Fenikel



Foto: Shutterstock

Rastlina, ktorá sa používa ako korenie, ale využívajú sa aj jeho hľuzy. Tradične sa hodí k rybám, ale pridáva sa aj do omáčok a mletého mäsa. Jemne nasekané listy fenikla sa v malom množstve používajú na dochutenie polievok a šalátov.



G - Galangal (Galgán)

Hľuzy, ktoré sa podobajú zázvoru a používajú sa v tradičnej kuchyni Juhovýchodnej Ázie, ako napríklad v kmérskej, thajských a laoských polievkach tom yum a tom kha gai. Tiež sa používa vo vietnamskej a v indonézskej kuchyni.

Gyoza



Foto: Shutterstock

Jedno z typických jedál japonskej kuchyne. Taštičky, ktoré sú robené z vody a múky a plnia sa rôznymi plnkami. najprv sa opekajú a potom dusia v pare. Podávajú sa so sójovou omáčkou zmiešanou s ryžovým octom.







Diskusia k článku







 



TOPlist