F - Fenikel
Foto: Shutterstock
Rastlina, ktorá sa používa ako korenie, ale využívajú sa aj jeho hľuzy. Tradične sa hodí k rybám, ale pridáva sa aj do omáčok a mletého mäsa. Jemne nasekané listy fenikla sa v malom množstve používajú na dochutenie polievok a šalátov.
G - Galangal (Galgán)
Hľuzy, ktoré sa podobajú zázvoru a používajú sa v tradičnej kuchyni Juhovýchodnej Ázie, ako napríklad v kmérskej, thajských a laoských polievkach tom yum a tom kha gai. Tiež sa používa vo vietnamskej a v indonézskej kuchyni.Gyoza
Foto: Shutterstock
Jedno z typických jedál japonskej kuchyne. Taštičky, ktoré sú robené z vody a múky a plnia sa rôznymi plnkami. najprv sa opekajú a potom dusia v pare. Podávajú sa so sójovou omáčkou zmiešanou s ryžovým octom.
Diskusia k článku