Magazín

11 parádnych receptov: Čerešne a čokoláda, to je fantastická dvojka. No a predstavte si ich v spolu v jednom koláči!

11 parádnych receptov:
Čerešne a čokoláda, to je fantastická dvojka. No a predstavte si ich v spolu v jednom koláči!

Kombinácia, ktorá zaručene platí na všetky rozmaznané maškrtné jazýčky. Urobte im dobrotu zo šťavnatých čerešní v sprievode lahodnej čokolády.
5 minút čítania

Bodka na i: Šalát bez dresingu, to nie je ono. Aký sa hodí k tomu vášmu a ako ho perfektne urobiť?

Bodka na i:
Šalát bez dresingu, to nie je ono. Aký sa hodí k tomu vášmu a ako ho perfektne urobiť?

Správne zvolený dresing pozdvihne chuť každého zeleninového šalátu.
4 minúty čítania

Predium vydalo tajomstvo vrábeľskej viničnej hory. Zážitok z ochutnania prekoná všetky očakávania

O víne:
Predium vydalo tajomstvo vrábeľskej viničnej hory. Zážitok z ochutnania prekoná všetky očakávania

Prírodno-architektonickou dominantou Vrábeľ sa stali obnovené vinohrady na viničnej hore Predium. Tá dala meno aj jednému z najmladších slovenských vinárstiev Predium Vráble.
13 minút čítania

Príloha Varecha 24/2023: Ovocné osvieženie z pohára

Príloha Varecha 24/2023:
Ovocné osvieženie z pohára

Varecha s odskúšanými receptami na ovocné pochúťky z pohára, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 16. júna.
3 minúty čítania

Podľa babky aj šéfkuchára: 13 spôsobov, ako si dokonale vychutnať nové zemiaky

Podľa babky aj šéfkuchára:
13 spôsobov, ako si dokonale vychutnať nové zemiaky

Pečené, varené, s bylinkami, maslom, bryndzou či so smotanou. K novým zemiakom stačí prihodiť pár ingrediencií a skvelá večera bude na svete....
5 minút čítania

Poctivá maškrta: Urobte si ozajstný domáci pribináčik lacno a bez umelín

Poctivá maškrta:
Urobte si ozajstný domáci pribináčik lacno a bez umelín

Známu tvarohovú pochúťku milujeme už celé desaťročia. Hlavne dnes už to však nie je najlacnejšia maškrta, ktorá navyše obsahuje aj rôzne prídavné látky....
3 minúty čítania

Rizling rýnsky – rytier vín

O víne:
Rizling rýnsky – rytier vín

Slovensko je krajinou bielych vín a spomedzi nich vyniká Rizling rýnsky. Víno podľa prívlastku nemecké, ale súčasne aj slovenské, ktoré nás preslávilo...
7 minút čítania

Nechajte ho zažiariť: 10 vynikajúcich jedál s karfiolom v hlavnej úlohe

Nechajte ho zažiariť:
10 vynikajúcich jedál s karfiolom v hlavnej úlohe

Vyprážaný ho má rád takmer každý, ale z karfiolu sa dá pripraviť oveľa viac nápaditých jedál, ktoré vás svojou chuťou prekvapia.
4 minúty čítania

Keď sa vás leto opýta: Zamrazte banány a keď udrú horúčavy, budete mať zmrzlinu hotovú za 5 minút!

Keď sa vás leto opýta:
Zamrazte banány a keď udrú horúčavy, budete mať zmrzlinu hotovú za 5 minút!

Myslite na letné páľavy vopred. Vyskúšajte tento sladký trend, s ktorým budete mať doma zmrzlinu vždy, keď na ňu dostanete chuť.
3 minúty čítania

Svojsen, Milia a Noria. Tajomné vína juhu ponúka Château Rúbaň

O víne:
Svojsen, Milia a Noria. Tajomné vína juhu ponúka Château Rúbaň

Ešte pred desiatimi rokmi nebolo Château Rúbaň na vinárskej mape Slovenska, dnes je nezameniteľným reprezentantom Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti.
16 minút čítania

Osviežte ho ovocím: 6x zbožňovaný strúhaný tvarohový koláč v letnom móde

Osviežte ho ovocím:
6x zbožňovaný strúhaný tvarohový koláč v letnom móde

Preneste nestarnúcu klasiku do letnej nálady. Doplňte jeden z našich najobľúbenejších koláčov šťavnatým ovocím.
3 minúty čítania

Rýchlovky na večeru: Tortilla, pita, tacos... Vyznáte sa chlebových plackách?

Rýchlovky na večeru:
Tortilla, pita, tacos... Vyznáte sa chlebových plackách?

Je praktické mať doma poruke obilninové placky vo vákuových vreckách. Nielenže vydržia oveľa dlhšie než klasické pečivo, ale oceníte ich aj keď potrebujete rýchle jedlo....
5 minút čítania

Grilovací raut v zámockej záhrade

Fedor Malík:
Grilovací raut v zámockej záhrade

V polovica mája bolo počasie stále vrtkavé. Chladno, dážď, slota...
2 minúty čítania

Koláče bez vypľúvania: Odkôstkujte čerešne rýchlo a bez neporiadku

Koláče bez vypľúvania:
Odkôstkujte čerešne rýchlo a bez neporiadku

Vychutnajte si čerešňový koláč bez toho, aby ste boli v strehu, kedy natrafíte na kôstku....
2 minúty čítania

Šéfkuchár Michal Konrád: Z nóbl reštaurácie na ulicu

Šéfkuchár Michal Konrád:
Z nóbl reštaurácie na ulicu

Šéfkuchár Michal Konrád dosiahol všetko, čo sa v slovenskom gastre dosiahnuť dá....
8 minút čítania

Chrumkavé listy: 8x hlávkový šalát, ako ste ho možno ešte nejedli

Chrumkavé listy:
8x hlávkový šalát, ako ste ho možno ešte nejedli

Dajte hlávkovému šalátu vážnejšiu úlohu, než len plávanie v sladkokyslom náleve....
4 minúty čítania

Vyšperkovaný dezert: 5 tipov, ako vylepšiť obyčajný puding

Vyšperkovaný dezert:
5 tipov, ako vylepšiť obyčajný puding

Keď je chuť na dezert, často nás zachráni rýchlo uvarený puding z prášku....
4 minúty čítania

Nie pod matrac, ale na tanier: Hrášok nie je len pre princezné. Čo z neho uvariť pre celú rodinu?

Nie pod matrac, ale na tanier:
Hrášok nie je len pre princezné. Čo z neho uvariť pre celú rodinu?

Radšej, než by ste mali testovať urodzený pôvod nádejnej budúcej nevesty spaním na hrášku, navarte z neho niečo dobré pre všetkých.
4 minúty čítania

Nesklamú vás: 8 najlepších jahodových zákuskov, ktoré na Vareche leteli minulú sezónu

Nesklamú vás:
8 najlepších jahodových zákuskov, ktoré na Vareche leteli minulú sezónu

Neviete, či si upiecť z jahôd? Inšpirujte sa najklikanejšími receptami na jahodové zákusky, ktoré zožali najväčší úspech minulé leto....
4 minúty čítania

Na mnoho spôsobov: Zelené, červené aj biele. Ako si doma pripraviť rôzne pestá a kde ich využiť?

Na mnoho spôsobov:
Zelené, červené aj biele. Ako si doma pripraviť rôzne pestá a kde ich využiť?

Všetko, čo by ste mali vedieť o peste, aby ste si ním mohli spestriť svoje jedlá, dokonca aj tie sladké.
4 minúty čítania

Petra Tóthová: Stále sa musím učiť

Petra Tóthová:
Stále sa musím učiť

Lietala po celom svete, ale nakoniec sa usadila na Slovensku a vďaka šou Pečie celé Slovensko si získala srdcia milovníkov sladkostí v každom kúte našej krajiny....
14 minút čítania

Mrva&Stanko spojili nespojiteľné: V cuvée platí jedna plus jedna sú tri

O víne:
Mrva&Stanko spojili nespojiteľné: V cuvée platí jedna plus jedna sú tri

Vinár obstojí v čase, ak ľuďom prináša novú podobu vína, tvrdí Vladimír Mrva (1967). Narodil sa do zlatých šesťdesiatych rokov. Ako...
14 minút čítania

Nákyp a spol.: 5 inšpirácií na sladký obed z ryže. Nielen deti budú spokojné

Nákyp a spol.:
5 inšpirácií na sladký obed z ryže. Nielen deti budú spokojné

Nové variácie klasického ryžového nákypu, ale aj nepoznané sladké dobroty zo suroviny, ktorá nechýba v žiadnej špajze.
3 minúty čítania

Nie je súci do koša: Nevyhadzujte hlúb z brokolice, takto vám v kuchyni ešte môže poslúžiť

Nie je súci do koša:
Nevyhadzujte hlúb z brokolice, takto vám v kuchyni ešte môže poslúžiť

Ak ste doteraz pripravovali jedlá len z ružičiek brokolice a stonka putovala do odpadu, máme pre vás tipy, ako spotrebovať aj túto časť....
7 minút čítania

Chateau Topoľčianky: rešpektované doma i vo svete. Za zrodom stál prezident Masaryk

O víne:
Chateau Topoľčianky: rešpektované doma i vo svete. Za zrodom stál prezident Masaryk

Víno zo Chateau Topoľčianky je najpredávanejším vínom na Slovensku. Osem až deväť miliónov fliaš ročne, takmer dve fľašky na hlavu. Pred tridsiatimi...
14 minút čítania