Trendy:
Tortu pre Williama a Kate upečie najlepšia cukrárka v Anglicku
Ku Kráľovskej svadbe patrí jednoznačne aj kráľovská torta.
5 minút čítania
Trendy:
Veľká noc bola kedysi tradičnejšia
Oslavy Veľkej noci našich predkov sa od tých súčasných trochu líšili. Málokto už dnes obchádza svoj dom s uhlíkmi, aby odohnal zlé sily,...
9 minút čítania
O víne:
Ochutnávka vína: Rizling Rýnsky 2009, akostné, Víno Nitra (VIDEO)
Víno z produktového radu Selection z Vína Nitra.
1 minúta čítania
Trendy:
Obedujete? Ak nie, robíte chybu!
Vynechať raňajky sa neoplatí, o tom tu už bola reč. Obed je však rovnako dôležitý a preto by sme naň rozhodne nemali zabúdať....
9 minút čítania
Fedor Malík:
Praženica
Bez vajec niet života. A bez dobrej praženice niet ani raňajok.
2 minúty čítania
Trendy:
Slovak Food Festival tento rok viac slovenský (VIDEO)
Druhý ročník Slovak Food Festivalu bude 13. až 15. mája opäť na Bratislavskom hrade.
7 minút čítania
Fedor Malík:
Maennerstolz
Neodsudzujte ma znalci nemeckého jazyka a rovnako nekrúťte hlavami francúzštinári.
2 minúty čítania
Trendy:
Rybie špeciality v Holiday Inn chutili nad očakávania
Druhý degustačný večer v hoteli Holiday Inn sa naozaj vydaril.
9 minút čítania
Osobnosti:
Šéfkuchár z Áno, šéfe Jaroslav Žídek bol online na Pravda.sk
Pýtali ste sa online šéfkuchára Jaroslava Žídeka.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Tafelspitz so zeleninou
Pár rokov pred prelomovým rokom 1989 Jožko Neumann z Čachtíc maturoval v odbore kuchár – čašník.
2 minúty čítania
Na cestách:
Za pôžitkom do Burgenlandu
Za dobrým jedlom a vínom sa oplatí vycestovať. V prípade Burgenlandu v susednom Rakúsku to máme takpovediac za rohom.
7 minút čítania
Osobnosti:
Knihy na zožratie
Dnes bude reč o knihách, keďže marec je Mesiacom kníh...
11 minút čítania
Fedor Malík:
Onurove rezance
Do toho starého mäsiarstva na dolnom konci Modry prestali ľudia časom chodiť.
2 minúty čítania
Trendy:
Pôst sa začal
Včerajšia Popolcová streda odštartovala štyridsaťdňový pôst pred najväčším kresťanským sviatkom Veľkou nocou, oslavou Kristovho zmŕtvychvstania.
5 minút čítania
Fedor Malík:
Dolky pani Judity
Podľa sčítania ľudu v roku 1921 mala kráľovská Modra 5 046 obyvateľov.
2 minúty čítania
Martin Hílek:
Krajiny navštevuje, aj ochutnáva
Na potulkách svetom ochutnal obľúbený moderátor rozhlasu naozaj všeličo. Krajiny totiž spoznáva nielen vďaka pamiatkam.
9 minút čítania
Fedor Malík:
Vojenská kuchárka
Po rokoch som sa opäť vrátil ku knihe Vojenská kuchárka, vydanej
v Prahe v roku 2004.
2 minúty čítania
Osobnosti:
Fruit carving – jedlé umelecké diela na stole
Premýšľate ako ozvláštniť váš sviatočný stôl na oslave, alebo nebodaj na svadbe? Skúste použiť jedlé umelecké dielka vytvorené pomocou fruit carvingu.
5 minút čítania
O víne:
Ochutnávka vína: Rizling Rýnsky 2009, neskorý zber, Chateau Modra (VIDEO)
Iskrivý Rizling Rýnsky zo Chateau Modra.
1 minúta čítania
Fedor Malík:
Rezance so zemiakmi
Pred necelým mesiacom ste čítali môj stĺpček o polievkach pani Poliovkovej.
2 minúty čítania
Šéfkuchár Peter Hepp:
Švédska kuchyňa nie je len Köttbullar
Do Bratislavy zavítal šéfkuchár a známy výrobca kaviáru Peter Hepp...
7 minút čítania
O víne:
Ochutnávka vína: Tramín červený 2008, výber z hrozna, Víno Borik (VIDEO)
Korenisté vínko veľmi dobrej chuti vhodné pre dámy i pánov.
1 minúta čítania