Magazín

Tapas tu, tapas tam

Fedor Malík:
Tapas tu, tapas tam

Tapas je španielska „jednohubka“. Niekedy aj dvoj–, troj–. Niečo také malé do úst. „Rýchle“ a chutné.
2 minúty čítania

Slniečková praženica

Fedor Malík:
Slniečková praženica

Láskavá jar sa tohto roku prebudila až počiatkom apríla. Vegetácia meškala a v našich skleníkoch a záhradách ešte nič nerástlo.
2 minúty čítania

Houí chuapci

Fedor Malík:
Houí chuapci

Zemiakové šúľance mám rád. Napriek tomu, že boli časy, ktoré ma mohli donútiť znenávidieť ich.
2 minúty čítania

Ako ma Karol potešil

Fedor Malík:
Ako ma Karol potešil

Mám na mysli Karola Wlachovského, literáta, prekladateľa, emeritného profesora a dlhoročného riaditeľa nášho kultúrneho centra v Budapešti.
2 minúty čítania

Grilovaná kozľacina

Fedor Malík:
Grilovaná kozľacina

Kedysi pred rokmi som strávil veľkonočné sviatky v Grécku. Neoddychoval som, ale pracoval...
2 minúty čítania

V chráme gastronómie

Fedor Malík:
V chráme gastronómie

Guy Martin je jeden z najslávnejších kuchárov na svete. V Michelinovskom sprievodcovi z roku 2000 jeho reštaurácia Grand Véfour v Paríži dostala tri hviezdičky....
2 minúty čítania