Fedor Malík:
Stehno, mango, kukurica

Fedor Malík, 11. augusta 2015     2 minúty čítania

Priznám farbu. Tento recept mám od priateľa Tomáša, ktorý prežil dve desiatky rokov v Kapskom Meste.


Foto: Pravda - Robert Hüttner


Južnú Afriku si zaľúbil a tamojšia kuchyňa mu učarovala. Vraj je to „cuvée“ európskej tradície, vylepšenej africkými arómami a ázijským štýlom kuchtenia. Keď nám nedávno naložil na tanier kuracie stehná s mangovo-kukuričným „šalátom“, musel som mu dať za pravdu...

Do marinády, pripravenej z citrónovej šťavy, jogurtu, hydinového vývaru a karí korenia, uložíme umyté a osušené kuracie stehná. Nie viac ako na tri hodiny. Kuracinu potom jemne utrieme a vložíme na trištvrte hodiny do na 200 °C vyhriatej rúry. Nuž a teraz to príde!

Zrelé mango ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme konzervu sladkej kukurice, majonézu a šľahačku. Prílohový „šalát“ zľahka premiešame a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Na tanieri to všetko rozvoniava a slinky sa zbiehajú aj tým, ktorí hydinové mäso nemajú veľmi v láske. Patrí k nim i moja manželka. Napriek tomu, že juhoafrická špecialita jej rozvoniavala, do stehna nepichla ani vidličkou...



Diskusia k článku

vieraa
Jedlo môže byť super, len mango a kukurica nie sú suroviny výrazne chuťou a tak na vylepšenie to asi spraví tá majonéza.Vyskúšam,dík.
venusa
Kukuricou sa chovali ošípané a hydina. Dnes je módne ju dávaťuž aj do ruského vajca, či rôznych šalátov a pizz dov hvizdov ku všetkému.
Ku mangu by seklo hrozno. A čo je priam nielen neslušné, ale aj protivné, ak sa do jedla pichá čí oprpláva a dvíha nos, tak ten si ho ani nezaslúži.
babav
@venusa , cerstva jedla , sladka kukurica je zdrojom vitaminov ( C, A , B), obsahuje dolezite vlakniny a bielkoviny .Ziadny salat ani jedlo nepokazi .
hubata
Len škoda že "mladá kukurica pre svine" sa už nepestuje. Tá lahôdková má malé zrnká. "Pre svine" bola mliečnej chuti, nezameniteľnej vône a keď sa dobre osolila, ani rezeň nebolo treba .......






 



TOPlist