Foto: Pravda - Robert Hüttner
Do marinády, pripravenej z citrónovej šťavy, jogurtu, hydinového vývaru a karí korenia, uložíme umyté a osušené kuracie stehná. Nie viac ako na tri hodiny. Kuracinu potom jemne utrieme a vložíme na trištvrte hodiny do na 200 °C vyhriatej rúry. Nuž a teraz to príde!
Zrelé mango ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme konzervu sladkej kukurice, majonézu a šľahačku. Prílohový „šalát“ zľahka premiešame a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Na tanieri to všetko rozvoniava a slinky sa zbiehajú aj tým, ktorí hydinové mäso nemajú veľmi v láske. Patrí k nim i moja manželka. Napriek tomu, že juhoafrická špecialita jej rozvoniavala, do stehna nepichla ani vidličkou...
Ku mangu by seklo hrozno. A čo je priam nielen neslušné, ale aj protivné, ak sa do jedla pichá čí oprpláva a dvíha nos, tak ten si ho ani nezaslúži.