Foto: Pravda - Robert Hüttner
Pred pár dňami sa z juhu vrátili nadšení. Nádherná krajina, úžasné pamiatky, teplé more a skvelá gastronómia. Spokojná bola i Lucia. Toľko ovocia a zeleniny v živote neskonzumovala. Pár receptov si priniesla i so sebou. Jeden vyskúšajte.
Nič extra, obyčajná sicílska zelenina. Caponata. Potrebujete štyri cibule, biele i červené, hrsť paradajok, dve veľké „tučné“ papriky, červené i žlté, veľkú cuketu, olúpaný baklažán a ďalej soľ, korenie, balzamikový ocot, olivový olej a med. Všetko úhľadne nakrájame a položíme na gril. Okoreníme, osolíme, pokvapkáme medom, octom, sicílskou marsalou a olejom až po naložení na tanier. A potom papkáme.
Keď po taliansky, tak po taliansky. Caponata sa má pojedať s chrumkavou ciabattou. Nuž a Jožko pridáva, že aj s dobre vychladeným sicílskym soviňónom. Ten je vraj lepší ako ten slávny znojemský!
Diskusia k článku