Foto: Pravda - Ivan Majerský
Papily v papuľkách hodnotiteľov sú zvyčajne po pätnástich-dvadsiatich vzorkách vína „na lopatke“. Treba ich obnoviť a upokojiť. Na to slúži degustačná prestávka so záhryzom. Malým, ale účinným.
Na celom svete sa to robí rôznymi spôsobmi. V našom prípade to vyriešili originálne. Žiadne lososové tapasy či kakaové mufiny. Na Trunkfeste sa ponúkali šalátiky v poháriku. Vzhľadné, voňavé a chutné. Kúsky artičoky, zelené olivy a slankavé kapary boli pokvapkané pestom z pečenej papriky. Poviete si, to bolo extra, to bolo náročné. Dal som vám však tip a vy si takýto šalátik pripravte na podobný spôsob. Štvorčeky chrumkavej artičoky nahraďte rezancami z mladej kapusty a obsah pohárika pokvapkajte ajvarom a tekvicovým olejom. Určite prekvapíte nielen seba...
varecha.pravda.sk/recepty/balkansky-ajvar-fotorecept/3193...
varecha.pravda.sk/recepty/paprikova-natierka-ajvar/6831-r...