Fedor Malík:
Jahody v ružovom víne
Jahodám rastúcim po okrajoch našej záhrady sme sa tohto roku mimoriadne venovali...
2 minúty čítania
Trendy:
Slovak Food Festival opäť očaril
Počas uplynulého víkendu si gurmáni prišli na svoje. V atraktívnych priestoroch areálu Bratislavského hradu sa uskutočnil už tretí ročník Slovak Food Festivalu.
11 minút čítania
Fedor Malík:
Kačací guláš
Dlhé roky sa pod Malými Karpatmi tradovalo, že kačka i húska by sa mali konzumovať až na jeseň.
2 minúty čítania
Svetové kuchyne:
Svetové kuchyne – Egypt
Spoznajte kuchyňu turisticky obľúbeného Egypta!
19 minút čítania
Varenie vo vákuu je zábava
V minulom článku “Vákuové balenie potravín je hračka” sme písali o talianskych vákuových baličkách Takaje....
6 minút čítania
Červené a šťavnaté
Paradajky sú obľúbenou zeleninou, ktorá sa využíva v každej slovenskej kuchyni...
4 minúty čítania
Trendy:
Strukoviny chutia aj liečia
Šošovica, hrášok, fazuľa, kde ste boli, tetka Zuzuľa...
10 minút čítania
Fedor Malík:
Nemecká pivová polievka
Môj švagor Fritz, rodák z Gery, žije už tri desiatky liet v Bavorsku.
2 minúty čítania
Trendy:
Jarná zelenina a ovocie v našich kuchyniach
Tiež ste fanúšikmi jarnej zeleniny a ovocia?
9 minút čítania
Fedor Malík:
Orechová torta babky Kataríny
Oboch mojich dedov si nemôžem pamätať...
2 minúty čítania
Osobnosti:
Tanier si treba vedieť správne rozdeliť
Ako si cvičením a zdravou výživou vylepšiť postavu do plaviek.
10 minút čítania
Vákuové balenie potravín je hračka
Spôsob uchovávania potravín vo vákuu je známy už dlho...
6 minút čítania
Fedor Malík:
Kopačková polievka
Život vinohradníckeho tovarichára v časoch neľútostného kapitalizmu
bol neľahký.
2 minúty čítania
Trendy:
Chutné zdravie z našich polí
Zrná obilnín by podľa odborníkov mali tvoriť súčasť našej každodennej stravy.
8 minút čítania
Trendy:
Pečený vôl na Zoške
V Karpatoch síce dávno po vlkoch nie je ani chýru, ani slychu, ale spomienka na jedného stále zostáva.
8 minút čítania
Svetové kuchyne:
Svetové kuchyne – Alsasko (Francúzsko)
Nazrite s nami do tajov alsaskej kuchyne.
18 minút čítania
Fedor Malík:
Plnený kaleráb
Tú knihu, napriek tomu že bola rozsypaná, som na blšom trhu nekúpil za lacné peniaze.
2 minúty čítania
Trendy:
Po roku je tu opäť Slovak Food Festival
Festival dobrého jedla tento rok opäť otvorí brány pre milovníkov gastronómie.
7 minút čítania
Fedor Malík:
Wielkanoc Polska
Takýto názov má báseň Wincenta Pola z jeho zbierky Piesne o našom
domove.
2 minúty čítania
Trendy:
Veľkonočné jedlá kedysi a dnes
Veľká noc je tu už o pár dní. Ste na ňu v kuchyni pripravení?
9 minút čítania
Fedor Malík:
Skoro ako doma
V rýchlovlaku TGV na ceste z Paríža do Luxemburgu som zbieral informácie o tamojšej kuchyni.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Karé kráľa Juraja
Osemnásty ročník parížskeho konkurzu vín je za nami.
2 minúty čítania