
Foto: Pravda
V Modre zostaneme. Iné pagáče sa pečú na Kráľovej, iné na dolnom konci, iné na hornom. Iné papkajú bohatí, iné chudobní. Tak to bolo aspoň v minulosti. Modranská bedač v „Kasárni“ milovala bumburové pagáčiky. Bumbura je, prosím pekne, kŕmna repa. Uvarte si jednu domäkka a prepasírujteju. Do repnej pasty pridajte pol kila múky, vajce, olej a soľ. Kvások si pripravte z vlažného mlieka, droždia a trošky cukru. Nechajte ho vyzrieť a potom ho zapravte k ostatnému. Vymieste nie veľmi husté cesto a nechajte vykysnúť. Cesto po hodine rozvaľkajte na hrúbku asi 15 mm a skleneným pohárikom vykrajujte pagáče.
Potrite ich vajíčkom, posypte „kmínom“ a pečte do zlata. Či tie bumburové budú chutnejšie ako tie klasické, už posúďte sami...
Diskusia k článku