Magazín

Kura s kuriatkami

Fedor Malík:
Kura s kuriatkami

Pod starou časťou nášho domu máme tajnú pivničku.
2 minúty čítania

Značka Dolcela - novinka na trhu

Značka Dolcela - novinka na trhu

Spoločnosť PODRAVKA INTERNATIONAL je na slovenskom trhu roky známa ako expert na ochucovadlá.
4 minúty čítania

Šéfkuchár Vojto Artz: Hosť sa v reštaurácii musí vedieť aj posťažovať!

Šéfkuchár Vojto Artz:
Hosť sa v reštaurácii musí vedieť aj posťažovať!

Jeho tvár aj prácu v kuchyni pozná asi väčšina z nás.
8 minút čítania

Boršč po modransky

Fedor Malík:
Boršč po modransky

Dve desiatky liet, dva–tri razy do roka navštevujem metropolu Šariša.
2 minúty čítania

Polievka je základ

Trendy:
Polievka je základ

Tak to vravievali aj naše staré mamy a myslím, že väčšina z vás im dá za pravdu.
9 minút čítania

Česká ťava

Fedor Malík:
Česká ťava

Septembrové modranské vinobranie sa vydarilo.
2 minúty čítania

Chlieb náš každodenný

Trendy:
Chlieb náš každodenný

Chlebu, upečenému doma, sa nič nevyrovná.
9 minút čítania

Kohútí perkelt

Fedor Malík:
Kohútí perkelt

Karola som už dávno nevidel.
2 minúty čítania

Hubárska sezóna v lese a v kuchyni (2) : Pozor na otravu!

Hubárska sezóna v lese a v kuchyni (2) :
Pozor na otravu!

Meteorológovia hlásia dážď, svitá nádej, že konečne budú rásť huby!
11 minút čítania

Hrnčekový s neronetom

Fedor Malík:
Hrnčekový s neronetom

Okolo domčeka starej mamy Ruženy na modranskej Moyzesovej ulici chodím po špičkách.
2 minúty čítania

Hubárska sezóna v lese a v kuchyni (1) : Ako na huby

Hubárska sezóna v lese a v kuchyni (1) :
Ako na huby

Tešíte sa na zbieranie húb? Ak zaprší, máme o radosť postarané.
11 minút čítania

Kanárske zemiaky

Fedor Malík:
Kanárske zemiaky

Neviem ako vy, ale ja zemiaky, lepšie napísané ľuľok zemiakový (solanum tuberosum), milujem.
2 minúty čítania

Tekvicové krásky

Trendy:
Tekvicové krásky

Jeseň sa blíži míľovými krokmi, čas tekvíc je za dverami.
6 minút čítania

Liptovské kurča

Fedor Malík:
Liptovské kurča

Ozvala sa mi po telefóne ľubozvučnou slovenčinou.
2 minúty čítania

Jedzme zdravo, nech môžeme darovať krv!

Trendy:
Jedzme zdravo, nech môžeme darovať krv!

Ak chceme darovať krv, musíme byť zdraví. A strava nám k tomu môže pomôcť.
10 minút čítania

Slivková pizza a neronet

Fedor Malík:
Slivková pizza a neronet

Ten učupený Lenčov domček nám desiatky rokov schádzal z očí.
2 minúty čítania

Lucia Medeková: Jesť sa dá zdravo a zároveň aj chutne

Lucia Medeková:
Jesť sa dá zdravo a zároveň aj chutne

O zdravom stravovaní s Luciou Medekovou, odborníčkou na zdravý životný štýl.
11 minút čítania

Jazyk s poľskou omáčkou

Fedor Malík:
Jazyk s poľskou omáčkou

Tohtoročná burza starožitností pod hradbami Červeného Kameňa bola viac ako vydarená.
2 minúty čítania

Uhorková polievka

Fedor Malík:
Uhorková polievka

V polovici leta som pobudol pár dní v poľskej Krynici.
2 minúty čítania

Pštrosie filety

Fedor Malík:
Pštrosie filety

Jozef bol pracovitý a šikovný chemický inžinier.
2 minúty čítania

Spisovateľka Andrea Coddington: Na tradíciách v jedle trvám

Spisovateľka Andrea Coddington:
Na tradíciách v jedle trvám

O živote, práci a najmä jedle v Amerike so známou spisovateľkou.
13 minút čítania

Varený krk

Fedor Malík:
Varený krk

Prikázali ste mi dnes pripraviť obed za tri eurá.
2 minúty čítania

Elvis Presley – Kráľove obľúbené pochúťky

Trendy:
Elvis Presley – Kráľove obľúbené pochúťky

O pár dní to bude už 34 rokov, čo zomrel kráľ rokenrolu Elvis Presley. Na jeho pamiatku si pripomenieme zopár faktov z jeho...
7 minút čítania

Babka

Fedor Malík:
Babka

Radio Maryja počúva v Poľsku preveľa ľudí...
2 minúty čítania

Orechy a mak  - zdravé pochúťky

Trendy:
Orechy a mak - zdravé pochúťky

Čím si najradšej posýpate slivkové gule, lokše, palacinky alebo zemiakové šúľance?
9 minút čítania