Budete sa čudovať:
Vyskúšajte, čo to urobí, keď dáte do mrazničky topánky, pančušky či sviečky
Mraznička je síce určená na potraviny, ale mráz v nej dokáže divy aj s rôznymi inými vecami.
3 minúty čítania
Chutné tipy:
Skvelé ázijské jedlo na vidieku
Pochutiť si na naozaj výbornom suši a panázijskej kuchyni bola ešte pred pár rokmi výsada Bratislavy a Košíc....
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 17/2024:
Chutné aj zdravé maškrty z tvarohu
Varecha s odskúšanými receptami na výborné dezerty z tvarohu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 26. apríla.
3 minúty čítania
Takto si ju zamilujete:
10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak....
4 minúty čítania
Ako to teda je:
Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť....
4 minúty čítania
Obohaťte repertoár:
V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia....
5 minút čítania
Mali by ste vedieť:
Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
2 minúty čítania
Gurmán Award 2024:
Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje...
4 minúty čítania
Biela aj zelená:
10x výborná špargľa v slanom koláči, polievke, omáčke, rizote a aj v chrumkavom obale
Zdravá, chutná a práve teraz v sezóne. Pre všetkých fanúšikov špargle máme skvelé recepty, ktoré perfektne spestria jarné menu.
5 minút čítania
Dilema vyriešená:
Patrí mlieko do mrazničky? Podľa toho aké...
Ostalo vám otvorené mlieko, ktoré nestíhate spotrebovať, alebo ste ho nakúpili viac, lebo bolo v akcii? Možno vám napadlo, odložiť ho...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Burgra neponúkali
V ostatnom čase sa mi akosi (gastronomicky) nedarí....
3 minúty čítania
Perfektná súhra:
Nie každá omáčka sa hodí ku každému druhu cestovín. Ako ich správne kombinovať?
Aby boli cestoviny dokonalé, podľa Talianov musia byť zladené s omáčkou. Zasvätíme vás do tajomstva, aký typ omáčky je vhodný k rôznym...
4 minúty čítania
Plné bielkovín:
8 strukovinových šalátov, ktoré môžete oficiálne povýšiť aj na hlavné jedlo
Strukoviny obsahujú veľa bielkovín, ktoré výborne zasýtia a nezruinujú vašu peňaženku ani kalorický deficit, ak sa snažíte schudnúť....
4 minúty čítania
Úspešná premiéra:
9 tipov šéfkuchára, ako si v kuchyni poradiť s králičím mäsom
Je pre vás králičie mäso neprebádanou surovinou? Ak ste ho ešte nikdy nerobili, pár dobrých rád sa vám hodí.
4 minúty čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutia Benátky
Návšteva Benátok rozdelí zvyčajne ľudí na dve skupiny....
10 minút čítania
Aj pre oslávenca:
Nemáte talent na torty? Tieto sviatočné rolády dôstojne obstoja aj pri slávnostných príležitostiach
Zákusok v podobe rolády, vždy vyzerá efektne a výborne sa preto hodí aj na rôzne oslavy....
4 minúty čítania
Sýty obed:
7x zemiakové knedle plnené mletým mäsom. A nechýba ani výborný tip, ako si prácu uľahčiť
Schovajte do knedličiek zo zemiakového cesta troška mäska, na tanier pridajte podusenú kapustu a všetci doma sa budú zalizovať.
3 minúty čítania
Michal Takács:
Ako sa zo stavbára stane špičkový šéfkuchár
Prečítajte si o tom, ako sa človek vypracuje z amatérskeho kuchára s minimálnymi skúsenosťami na šéfa kuchyne najlepšej slovenskej reštaurácie.
8 minút čítania
Pri nákupe:
Ak si nedáte pozor, vo vašom koláči môžu skončiť hrozienka bielené či prisladené cukrom
V obchode často hodíme do košíka prvé hrozienka, ktoré nám prídu pod ruku. Červené alebo žlté, malé či veľké, veď je...
3 minúty čítania
Funguje aj kefír, cmar a acidko:
10 jednoduchých koláčov z kyslého mlieka. Na dobrý koláč naozaj nič extra nepotrebujete
Vďaka kyslomliečnym výrobkom bude aj ten najobyčajnejší koláč príjemne vláčny a šťavnatý....
5 minút čítania
Z kostí a zeleniny:
Jus, omáčka, ktorá spraví z každého mäsa delikatesu. A takto si ju urobíte
Či už pripravujete pečené alebo dusené mäso, dobrá omáčka ho pozdvihne o úroveň vyššie.
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 16/2024:
Čas na hamburgery
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie recepty na kuracie stehná vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 19. apríla.
3 minúty čítania
Pekne tvarované:
10x sladké rožteky bez kysnutia, zato s tými najobľúbenejšími plnkami
Nech si z týchto receptov vyberiete ktorékoľvek cesto, ani jedno nemusíte strážiť, aby nebodaj neprekyslo....
4 minúty čítania
Virálne video:
Vyprážané špáradlá valcujú internet. „Nejedzte ich,“ varujú úrady
Sociálne siete ponúkajú kadečo, aj čo sa týka kulinárstva. Napríklad v Južnej Kórei sa veľkej popularite tešia videá, v ktorých ľudia konzumujú...
4 minúty čítania
Za málo peňazí:
Čo jednoduché navariť? Spravte fučku, starodávne sedliacke jedlo zo zemiakov, ktoré bude chutiť aj dnes
Naši predkovia si na fučku vystačili len so zemiakmi, múkou, cibuľou a trochou masti. Komu sa to máli, na prilepšenie môže pridať slaninku či kapustu....
4 minúty čítania