Šéfcukrár Ivan Ralbovský:
V cukrárstve sa nedá klamať
S týmto príjemným a skromným človekom sme urobili krátky rozhovor na tohtoročnom Gurmán Feste, kde bol predsedom odbornej poroty, ktorá hodnotila kvalitu džemov...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Brucháčova živánska
Ospravedlňujem sa. Vám i redakcii. Nebudem dnes písať o grilovanej hydine. Lezie mi už krkom. Hladina kyseliny močovej v tele sa...
2 minúty čítania
Varecha 28/2013:
Grilujeme (3)
Časopis Varecha v piatok 12. júla 2013 v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Súťaž s Philips:
SaladMaker - Skvelý šalát za pár minút + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Vitamínové bomby, čiže zelenina a ovocie sa opäť dostávajú na pulty v čoraz krajšom a voňavejšom šate. Rovnako by si mali prekliesniť cestu...
3 minúty čítania
Súťaž s Maggi:
Revolučná novinka z panvice! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Máte radi šťavnaté steaky? S novinkou Maggi Nápady Šťavnatý steak si teraz môžete rýchlo a jednoducho na panvici pripraviť šťavnaté a perfektne okorenené steaky.
5 minút čítania
Súťaž:
Top 12 jedál uvarených podľa zahraničných receptov - recepty mesiaca
VÝSLEDKY SÚŤAŽE recept mesiaca jún 2013 o najlepšie recepty na jedlá uvarené podľa zahraničných receptov od používateľov Varecha. sk podľa hodnotenia našich návštevníkov.
6 minút čítania
Lesné ovocie – poklad našej prírody
-Inzercia-
Aké by to boli potulky lesom, keby sme si z nich nedoniesli aspoň za pohár drobného šťavnatého ovocia? Černice, maliny, čučoriedky –...
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Menú tierra sabor
Ten nadpis vo voľnom preklade znamená „ako chutí zem“. Ak je „tierra de sabor“ navyše napísaná vo veľkom žltom srdci, je to zároveň...
2 minúty čítania
Podľahnete pôvabu šťavnatej višne?
-Inzercia-
Šťavnaté rubínové ovocie sa mnohým v mysli spája s výrazom zmyselné. Môže za to oblý tvar, sladko-kyslosť i tmavo červená farba. Višne...
3 minúty čítania
Recept mesiaca:
Súťaž na júl 2013
Portál Varecha. sk vyhlasuje už 5. kolo súťaže o najobľúbenejší recept.
5 minút čítania
Varecha 27/2013:
Grilujeme (2)
Časopis Varecha vychádza výnimočne vo štvrtok 4. júla 2013 v denníku Pravda, keďže v piatok je Sviatok svätého Cyrila a Metoda.
3 minúty čítania
Užite si bazu celý rok
Kto by ju nepoznal? Naše staré mamy z nej robili sirup a jej opojná vôňa sa spája so začiatkom leta. Zmienky o baze pochádzajú už z doby kamennej a v minulosti bola jednou z hlavných liečivých pomôcok bylinkárov – mala totiž magickú moc pri nespavosti a očistných kúrach. Dnes je taká slávna, že dokonca v čarokrásnom Toskánsku nesie jedna dedinka jej meno....
2 minúty čítania
Šéfkuchár Gabriel Kocák:
Rád pripravujem tradičné jedlá v modernom ponímaní
Varil aj pre hollywoodské celebrity v reštauráciách ocenených michelinskými hviezdičkami, dnes šéfuje hotelovej reštaurácii Grand Restaurant v Grand Hotel Kempinski High Tatras – Gabriel...
6 minút čítania
Kráľ citrusov? Áno, pomelo.
Viete, ktoré ovocie je v medzinárodnej gastronómii známe ako „šedok“? Pochádza z juhovýchodnej Ázie a právom sa pýši titulom kráľ citrusov. Reč je o pomele. Ovocí, v ktorom sa snúbi melónová sladkosť a kyslosť citrónov. Nielen chuťou, ale aj veľkosťou konkuruje melónom, dokáže totiž dorásť až do hmotnosti niekoľko kilogramov. Hoci ho u nás nájdete v supermarketoch, jeho rajom je južné Španielsko...
2 minúty čítania
Aká bude slovenská Mattoni?
Uviesť na trh nový produkt nie je jednoduché. Jeho úspech závisí aj od toho, do akej miery sa trafí do chuti a aktuálnych požiadaviek...
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Chudnite v lietadle
Sadnúť do obrovského oceľového vtáka a nechať sa v desaťkilometrovej výške unášať tisíce kilometrov na juh či na západ, to ma jednoducho fascinuje...
2 minúty čítania
Na cestách:
Talianske cestoviny - sprievodca svetom cestovín
Pappardelle, fettuccine, fusilli, penne, farfalle, fiori, ravioli či tortellini. Vyznáte sa v talianských cestovinách. Existuje viac než...
8 minút čítania
Varecha 26/2013:
Grilujeme (1)
Časopis Varecha v piatok 28. júna 2013 v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Stavte na istotu, Vitafit = 300% Vašej spokojnosti
-Inzercia-
Horúce letné mesiace znamenajú takmer pre každého z nás vidinu zaslúženého oddychu, náš organizmus je však v tomto období vystavený zvýšenej záťaži. Dovolenka...
3 minúty čítania
Šéfkuchár Eric Martin:
Nemám obľúbené jedlo, chutí mi všetko
Medzi inými renomovanými šéfkuchármi sa na tohtoročnom Gurmán Feste predstavil aj Eric Martin – držiteľ Michelinovej hviezdy a šéfkuchár belgickej reštaurácie Lemonnier. Na hlavnom...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Oravské rebierka
To mäsiarstvo na dolnom konci Modry nemalo bohvieakú povesť. Tučné a prerastené mäso, nechutné klobásy, scvrknuté špekáčiky, hydinové párky s vôňou...
2 minúty čítania
Vychutnávajte a experimentujte s MAGGI!
Žijeme v uponáhľanej a hektickej dobe. Pre mnohých z nás je strava iba niečím, čo potrebujeme na prežitie, zabudli sme vychutnávať...
3 minúty čítania
Varecha 25/2013:
Chudneme zdravo
Časopis Varecha v piatok 21. júna 2013 v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Fedor Malík:
In honorem vini
Po Modre, Pezinku, Prešove a azda aj po Zelenči máme v našej krajine ďalšie hlavné mesto vína. Je ním žitnoostrovská Dunajská Streda....
2 minúty čítania
Zmrzlinové potešenia
-Inzercia-
Zmrzlina patrí k najobľúbenejším letným pochúťkam. Chutí malým aj veľkým a vyrába sa v mnohých tvaroch a príchutiach. Je iba na Vás, ...
3 minúty čítania