Jahodový ošiaľ sa blíži:
10 receptov na fajnové zákusky
Sezóna jahôd je za dverami. Či už sa tešíte z prvých vo vlastnej záhradke alebo prídete s plnými košíkmi z jahodových polí, výborný...
7 minút čítania
Ako chutí Grécko?
Ako krajina plná slnka, farieb, ale aj bohatej histórie opradenej zvyklosťami.
6 minút čítania
Fedor Malík:
Špargľové rizoto
Meno a priezvisko Alvarez Momi
mi inokulovalo v hlave ešte v roku
2011. Vtedy talianskemu šéfkuchárovi
vyšla na Slovensku jeho
prvá knižka.
2 minúty čítania
Slaný Pondelok:
Ako si pripraviť domáce bylinkové maslo - naučte sa to s nami
Plus ďalších 6 receptov na jarné bylinkové dobroty. Veď kedy, ak nie teraz - na jar je ich top sezóna. Našim jedlám...
7 minút čítania
Varecha 20/2018:
Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha s novými rubrikami a v novom šate nájdete v piatok 18. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Najlepšie sladké záviny:
10 receptov na obľúbený dezert
Kysnuté, či nekysnuté, makové či orechové. Aké ich máte radi? Ponúkami 10 receptov na tie najlepšie záviny od skúsených kuchárok. ...
7 minút čítania
Súťaž:
Vymeňte nápad za knižky - SÚŤAŽ o najlepší tip do domácnosti
V hre sú 2 krásne knižky. Kto si o ne zasúťaží s májovom kole o najlepší nápad na našej stránke Nápady. Pravda. sk?
8 minút čítania
Kyselina alfa-linolénová zo skupiny omega-3, ktorej zdrojom je okrem iného repkový olej, pomáha udržiavať správnu hladinu cholesterolu v krvi
Je všeobecne známe, že Slovensko patrí medzi krajiny Európskej únie s najvyššou mierou úmrtnosti v dôsledku ischemickej choroby srdca....
3 minúty čítania
Slaný Pondelok:
Máj, bryndze čas! 10 receptov, v ktorých si vychutnáte čerstvú várku pochúťky z ovčieho mlieka
Máj je nielen čas lásky, ale aj obdobie, kedy sa k nám dostáva čerstvá bryndza. Na rozdiel od zimnej má táto jarná...
7 minút čítania
Súťaž:
Je tu májová receptová SÚŤAŽ o kuchynský mixér, poukážku na nákup v hodnote 30 eur a knihu
Okrem toho, že je máj lásky čas, prináša na naše taniere konečne poriadnu dávku chrumkavej zeleniny a šťavnatého ovocia. Pripravte z nich...
7 minút čítania
Varecha 19/2018:
Špargľové hody
Časopis Varecha s novými rubrikami a v novom šate nájdete v piatok 11. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Trendy:
Ako sa stať kráľovnou vo svojej kuchyni
Jedlo by malo byť v prvom rade chutné až potom zdravé, malo by dobre vyzerať a byť pripravené s láskou. Presvedčila ma o...
7 minút čítania
Sladký Piatok:
Chutné cesto, obľúbená plnka a mriežka navrchu. Nech žijú mrežovníky!
Jablkové, tvarohové, makové, s ovocím i bez. Vynikajúce koláče s rôznou náplňou môžu mať niečo spoločné. Efektnú mriežku z cesta...
7 minút čítania
Súťaž:
TOP nápady mesiaca apríl 2018
Jarná dekorácia, niečo pre parádnice i praktická pomôcka do domácnosti. To sú aprílové TOP nápady z našej stránky Nápady. Pravda. sk. O...
4 minúty čítania
Súťaž:
TOP 30 - Najlepšie recepty mesiaca apríl 2018
Aj v apríli sme na Varecha. sk hrali o hodnotné ceny. Šancu získať niektorú z nich mal každý, kto uplynulý mesiac pridal na...
12 minút čítania
Fedor Malík:
Repnica a narastek
Slnko stálo na oblohe ešte vysoko
a do cieľa našej cesty bolo
150 kilometrov. Na odbornú
exkurziu Bizeljsko-sremišského
vinohradníckeho regiónu sme
putovali autobusom.
2 minúty čítania
Slaný Pondelok:
Pečené kurča na 10 rôznych spôsobov
Tiež ste ako deti mávali v nedeľu na obed rezne alebo pečené kurča? Tieto jedlá však nemusia byť stereotypne nudné. Pozrite sa, ako...
7 minút čítania
Varecha 18/2018:
Svadobná hostina
Časopis Varecha s novými rubrikami a v novom šate nájdete v piatok 4. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Niekto to rád horké:
Poďte sa pozrieť, ako sa vyrába najznámejší maďarský likér
Je to "unicum"! Vykríkol vraj cisár Jozef II. , keď ochutnal horký bylinný nápoj, ktorý mu v roku 1790 namiešal jeho dvorný lekár...
5 minút čítania
Sladký Piatok:
Skúsili ste už fazuľový či cícerový koláč? Budete prekvapení ich lahodnou chuťou
Viaceré strukoviny sa dajú pripraviť nielen naslano, ale i nasladko. Obzvlášť fazuľa so svojou príjemnou chuťou je na to ako stvorená. Týchto...
7 minút čítania
Trendy:
Nabrúste si nože, ideme sa učiť krájať zeleninu
Poviete si: „Veď ja predsa viem krájať!“ No nie je krájanie ako krájanie. A hoci väčšina z nás sme len kuchári-amatéri, okrem dobrej...
7 minút čítania
Fedor Malík:
Kôpor čarodej
Čarovný svet na tanieri. Iný
v Ázii, Afrike, Amerike, iný u nás
v Európe. My sa stále v tomto
smere doúčame.
2 minúty čítania
Slaný Pondelok:
10x špenát inak ako v školskej jedálni
Buď ho milujete alebo neznášate. Špenát. Niekto si averziu k špenátu nesie už od školských čias, tí šťastnejší však poznajú jeho mnohotvárnosť...
7 minút čítania