Francúzska cibuľačka:
Stačí pár základných surovín, to najväčšie tajomstvo je v niečom úplne inom
Napriek jednoduchým ingredienciám sa stala pýchou francúzskej gastronómie. A odteraz bude vedieť prečo.
5 minút čítania
Letom svetom:
4 svetoznáme nátierky a dipy. Nekupujte ich ako polotovary, takto si urobíte domáce
Často sa dajú kúpiť v obchodoch ako polotovary, ale domáce sú predsa vždy lepšie....
4 minúty čítania
Ryža s kuracím mäsom:
Čo si uvariť v hektických dňoch? Vyskúšajte virálny recept, v ktorom stačí len všetko zmiešať a upiecť
Teplá večera, to je ideálne zakončenie náročného dňa. A táto sa urobí takmer sama. Čo viac si priať?
7 minút čítania
Fedor Malík:
„Incir dolmasi“ a iné
Figovník je rodom drevín z čeľade morušovitých (latinsky Moraceae)....
3 minúty čítania
Na výnimočné dni:
11 receptov na sviatočné rolády. Pozrite sa, ako ich môžete vyzdobiť
Aj z jednoduchej rolády dokážete vyčarovať dôstojný dezert pre návštevu či na rodinnú oslavu. Stačí vedieť, ako na to.
5 minút čítania
Bez nej to nie je ono:
Omáčky k nedeľnému mäsu s knedľou. Tieto recepty si uložte, hodia sa vám vždy
Mäso a knedľa sa bez chutnej omáčky nezaobídu. Aby to nebolo stále rovnaké, teraz budete mať z čoho vyberať....
5 minút čítania
Chutný aj bez mäsa:
5 dobrých rád, ako uvariť silný zeleninový vývar
Poctivý vývar je klenotom každej kuchyne. Ale čo ak nechcete alebo nemôžete použiť mäso či kosti?...
4 minúty čítania
14 tipov, čo upiecť na predĺžený víkend:
Obľúbené rodinné koláče, ale aj múčniky, aké ste ešte nerobili
Jablkové pité, strúhaný tvarožník, perník a ešte oveľa viac nájdete v našom receptovom výbere....
5 minút čítania
Kedy sa dá ešte jesť:
Hnedé škvrny na avokáde. Patrí do koša, či je to len estetická chyba?
Prekvapili vás po prekrojení avokáda tmavé miesta? Môžete ho ešte konzumovať alebo už radšej nie?
3 minúty čítania
12x gulášová polievka:
Poctivé z mäsa, ale aj lacnejšie a rýchlejšie spôsoby, ako sa vynájsť bez neho
Vyberte si z receptov na sýtu gulášovú polievku podľa svojich časových aj finančných možností....
5 minút čítania
Krémová lahôdka:
Ste závislí na smotanovej burrate? Takto jednoducho si ju vyrobíte doma
Nie v každom obchode na ňu natrafíte, preto nie je od veci vedieť si burratu pripraviť vo vlastnej réžii....
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 37/2025:
Figové inšpirácie
Varecha s receptami na skvelé inšpirácie z fíg z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 12. septembra.
3 minúty čítania
Spojenie, ktoré funguje:
6x slivky pod snehom. Tieto koláče vám nedajú spať, kým si ich neupečiete
Šťavnaté slivky zapečené pod sladkým snehom, to je vynikajúca chuťová kombinácia s pekným farebným kontrastom....
3 minúty čítania
Konopné semienka:
Zdravé, chutné a legálne! Vyskúšajte recepty, ako ich zakomponovať do jedálnička
Znie to trochu rebelsky, no konopné semienka sú úplne v poriadku – a dokonca viac než vítané v zdravej kuchyni....
5 minút čítania
Prehliadaná zelenina:
Vyprážaný, plnený, prívarok, rizoto či sviečková. 11 chutných receptov z patizóna
Vďaka svojej neutrálnej chuti a jemnej textúre sa dá patizón pripraviť na mnoho spôsobov. Nájdite si ten svoj...
5 minút čítania
Ako v ázijskom bistre:
Mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku? Stačí týchto pár malých trikov
Úžasne krehké a šťavnaté, také je vždy mäso v ázijskej reštaurácií. Ako to len robia?
4 minúty čítania
11x cuketa za zimu:
Zavarte si ju ako omáčku, nátierku, čalamádu alebo aj džem
Cuketa ešte stále nepovedala posledné slovo. Aj keď jej teraz máte nad hlavu, v zime budete tieto zaváraniny velebiť....
5 minút čítania
Ako to funguje:
Cheesecake miluje vodný kúpeľ. Toto sa stane, keď mu ho nedoprajete
V mnohých receptoch na domáci cheesecake nájdete odporúčanie piecť ho vo vodnom kúpeli. Viete, prečo je to také dôležité?...
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Zuzkine cukety
Svet tekvíc je svetom farieb, tvarov a napokon aj chutí.
3 minúty čítania
Čo variť tento týždeň:
14 tipov na chutné jedlá pre celú rodinu. Nebudete si vedieť vybrať!
Sýte obedy, rýchle večere, ale aj nedeľné menu. Inšpirujte sa a naplánujte si varenie s nami.
6 minút čítania
Nechtík lekársky:
Žiarivé kvety pre zdravie aj do jedálnička. Nahradí aj drahý šafran
Či už si pripravíte hojivú masť, šálku čaju, ozdobíte ním dezert alebo si zlepšíte kvalitu pokožky, jeho účinky stoja za vyskúšanie.
8 minút čítania
Kombinácia, ktorú nedáva každý:
11x mäso s ovocím. Tieto recepty vzbudia vášne!
Kým jedni kombináciu mäsa s ovocím milujú, iní by ju nedali do úst....
5 minút čítania
Už nikdy viac:
Kožka na mlieku, to je strašiak z detstva. Ako zabrániť, aby sa pri varení vytvorila?
Existuje pár spôsobov, ktoré s nenávidenou kožou na mlieku skoncujú. Poznáte ich?
3 minúty čítania
TOP augustové rebríčky:
Najobľúbenejšie suroviny? Mak, slivky a cuketa. Pozrite si najlepšie recepty nielen z nich
Ktoré dobroty minulého mesiaca pritiahli najviac pozornosti? Kraľovali sezónne ingrediencie v sladkom prevedení.
13 minút čítania
Zelenina netradične:
5 dôvodov, prečo by ste mali do koláča pridať cviklu
Cvikla je jednou z najviac podceňovaných surovín v sladkej kuchyni. Viete, o čo vaše dezerty bez nej prichádzajú?
3 minúty čítania




























