Magazín

Skvelé jedlo v kúpeľoch: Kde sa dobre najesť v Piešťanoch a Dudinciach

Skvelé jedlo v kúpeľoch:
Kde sa dobre najesť v Piešťanoch a Dudinciach

Väčšina hostí, ktorí chodievajú do kúpeľov na víkend alebo aj na dlhší pobyt, má už polpenziu zabezpečenú. Aj v kúpeľných mestách však existujú kvalitné reštaurácie, ktoré rozhodne stojí za to navštíviť....
3 minúty čítania

10x pečenie bez vajec: Ceny potravín rastú, aj vajíčka zdraželi. Výborný koláč však upečiete aj bez nich

10x pečenie bez vajec:
Ceny potravín rastú, aj vajíčka zdraželi. Výborný koláč však upečiete aj bez nich

Väčšina z nás je odkázaná na vajíčka z obchodu alebo trhu, ktorých cena je čoraz vyššia. Preto dnes ponúkame 10 receptov na koláče,...
4 minúty čítania

Príloha Varecha 37/2022: Kačacie hodovanie

Príloha Varecha 37/2022:
Kačacie hodovanie

Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 16. septembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Predstavujeme Varecháčov: Kto sa skrýva za prezývkou @foodinspo

Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @foodinspo

Nielen pre začínajúcich kuchárov je najlepšie vidieť prípravu jedla či dezertu pekne na vlastné oči. Je o tom presvedčená aj Dominika Oceľová, ktorá na náš portál pridáva svoje videorecepty pod prezývkou @foodinspo....
8 minút čítania

Najklikanejšie recepty: 10x utopence ako z českej „hospody“. A všetci pivkári zostanú radšej doma!

Najklikanejšie recepty:
10x utopence ako z českej „hospody“. A všetci pivkári zostanú radšej doma!

Špekáčiky s cibuľou naložené v sladkokyslom náleve sú českým vynálezom a výborne sa hodia k pivu....
4 minúty čítania

Svetoznáma chuťovka z cícera: Prečo je hummus dobrý a ako ho správne pripraviť

Svetoznáma chuťovka z cícera:
Prečo je hummus dobrý a ako ho správne pripraviť

Hummus je tradičné jedlo z cícera, zo sezamu, z cesnaku a olivového oleja, ktoré sa stáročia pripravuje v oblastiach Stredného východu...
2 minúty čítania

Modranský jablkovec

Fedor Malík:
Modranský jablkovec

Horúčavy tohto leta sú za nami. Je september, ochladilo sa, sem–tam poprší a od severozápadu pofukuje chladný vetrík. Deti idú do...
2 minúty čítania

Konečne rastú: Bedľa musí byť nielen jedlá. Pripravte ju podľa našich receptov a spravte z nej delikatesu

Konečne rastú:
Bedľa musí byť nielen jedlá. Pripravte ju podľa našich receptov a spravte z nej delikatesu

Tak sme sa dočkali, príroda otvorila hubársku sezónu. Ak ste si z lesa priniesli jedlé bedle, máme pre vás niekoľko tipov, ...
5 minút čítania

Z televízie do kaštieľa: Zmeniť život od základov, to chce odvahu. Adriana Poláková to dokázala

Z televízie do kaštieľa:
Zmeniť život od základov, to chce odvahu. Adriana Poláková to dokázala

Obľúbená moderátorka za jediný rok zmenila celý svoj život. Odišla z televízie, zatvorila svoje cukrárne, zabojovala s nečakanou chorobou a spolu s...
13 minút čítania

Fejtón: Prekvapenie v rúre

Fejtón:
Prekvapenie v rúre

Aj vcelku samostatné deti nás niekedy vedia dostať do pozoru. Prečítajte si, ako to môže dopadnúť, keď je otec na služobke a...
7 minút čítania

Bobuľky plné zdravia: Aj hriešnemu zákusku môžete vylepšiť skóre. Černicami!

Bobuľky plné zdravia:
Aj hriešnemu zákusku môžete vylepšiť skóre. Černicami!

Aj pôžitku zo sladkého krémového zákuska môžete dodať zdravší rozmer. Využite posledné drobné bobuľky černíc a vylepšite nimi svoje dobroty....
4 minúty čítania

Príloha Varecha 36/2022: Najlepšie torty

Príloha Varecha 36/2022:
Najlepšie torty

Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 9. septembra v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Aké, na čo a s čím: 6 vecí, ktoré potrebujete vedieť o mletom mäse

Aké, na čo a s čím:
6 vecí, ktoré potrebujete vedieť o mletom mäse

Jedlá z mletého mäsa sú veľmi obľúbené, pretože sú šťavnaté a veľmi chutné. Ktoré druhy mäsa sú najvhodnejšie na ich prípravu a aké...
3 minúty čítania

Cukrárka Zuzana Dvorská: Moja cesta k francúzskym dezertom z odpaľovaného cesta

Cukrárka Zuzana Dvorská:
Moja cesta k francúzskym dezertom z odpaľovaného cesta

Z Piešťan do Amstredamu a späť. Prečítajte si príbeh cukrárky Zuzany Dvorskej, ktorá sa s manželom vybrala do sveta, aby nakoniec doma...
5 minút čítania

Koláče neskorého leta: 7 sladkých dôvodov, prečo pomiešať hrušky s jablkami

Koláče neskorého leta:
7 sladkých dôvodov, prečo pomiešať hrušky s jablkami

Kým v škole sa učíme nemiešať hrušky s jablkami, v kuchyni to neplatí! A tieto výborné koláčiky sú toho dôkazom.
3 minúty čítania

Pečené čierne paradajky

Fedor Malík:
Pečené čierne paradajky

Neúprosné horúce a neznesiteľne suché leto 2022 máme, dúfajme, za sebou
3 minúty čítania

Najlepšia časť rozvrhu: 10x školská desiata, bez ktorej sa veľká prestávka neráta

Najlepšia časť rozvrhu:
10x školská desiata, bez ktorej sa veľká prestávka neráta

Pamätáme na časy, kedy bol vrcholom našej školskej desiaty biely rožok so šunkou. Nečudo, na pultoch obchodov toho vtedy moc na výber...
4 minúty čítania

Tieto v auguste zahviezdili: Pozrite si rebríček 30 najklikanejších receptov uplynulého mesiaca

Tieto v auguste zahviezdili:
Pozrite si rebríček 30 najklikanejších receptov uplynulého mesiaca

Aj august sa na Varecha. sk niesol v znamení množstva skvelých nových receptov. Pripomeňte si ich spolu s nami, v tomto rebríčku nájdete...
12 minút čítania

Gurmánske cesty: Ako chutí Kvarnerská riviéra

Gurmánske cesty:
Ako chutí Kvarnerská riviéra

Leto ešte nekončí a oddych pri mori má svoje čaro aj v septembri. Napríklad aj na Kvarnerskej riviére v Chorvátsku. Čo všetko môžete...
11 minút čítania

Peter Duranský: Prvý slovenský šéfkuchár s michelinskou hviezdou

Peter Duranský:
Prvý slovenský šéfkuchár s michelinskou hviezdou

Je prvým a zatiaľ jediným šéfkuchárom zo Slovenska, ktorý si spolu so svojím tímom „vyvaril“ prestížnu michelinskú hviezdu. Ocenenie, o ktorom snívajú majitelia mnohých reštaurácií a ich šéfkuchári, mu však nespadlo len tak z neba....
9 minút čítania

Neodolateľná maškrta: Potešte oko aj jazýček, urobte si luxusné jahody v čokoláde

Neodolateľná maškrta:
Potešte oko aj jazýček, urobte si luxusné jahody v čokoláde

Šťavnaté jahody namáčané v bielej, mliečnej aj horkej čokoláde, zdobené ako malé umelecké diela vznikajú pod šikovnými rukami Elizabeth Jurikovičovej. Prezradí vám,...
4 minúty čítania

Chutné pohostenie: Trendové chlebíčky na letné posedenie

Chutné pohostenie:
Trendové chlebíčky na letné posedenie

INZERCIA - Počas letných večerov dobre padne štýlové a pritom jednoduché pohostenie....
4 minúty čítania

Škola už klope na dvere: 10 receptov ako stvorených na sladkú rozlúčku s prázdninami

Škola už klope na dvere:
10 receptov ako stvorených na sladkú rozlúčku s prázdninami

Čaká nás posledný prázdninový víkend a to je ideálna príležitosť pripraviť školákom malú sladkú párty....
4 minúty čítania

Príloha Varecha 35/2022: Rajská zelenina na tanieri

Príloha Varecha 35/2022:
Rajská zelenina na tanieri

Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 2. septembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania

SÚŤAŽ na tento mesiac: Aký je september vo vašej kuchyni? Pridajte recept, rozdávame až 6 pekných cien

SÚŤAŽ na tento mesiac:
Aký je september vo vašej kuchyni? Pridajte recept, rozdávame až 6 pekných cien

Prázdniny končia, už o pár dní sa všetci naplno rozbehneme do práce, škôl i škôlok, po dovolenkových eskapádach v rodinách opäť zavládne režim a pravidelnosť. A my sme zvedaví, ako prvý mesiac nového školského roka vyzerá vo vašej kuchyni....
6 minút čítania