Skvelé jedlo v kúpeľoch:
Kde sa dobre najesť v Piešťanoch a Dudinciach
Väčšina hostí, ktorí chodievajú do kúpeľov na víkend alebo aj na dlhší pobyt, má už polpenziu zabezpečenú. Aj v kúpeľných mestách však existujú kvalitné reštaurácie, ktoré rozhodne stojí za to navštíviť....
3 minúty čítania
10x pečenie bez vajec:
Ceny potravín rastú, aj vajíčka zdraželi. Výborný koláč však upečiete aj bez nich
Väčšina z nás je odkázaná na vajíčka z obchodu alebo trhu, ktorých cena je čoraz vyššia. Preto dnes ponúkame 10 receptov na koláče,...
4 minúty čítania
Príloha Varecha 37/2022:
Kačacie hodovanie
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 16. septembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @foodinspo
Nielen pre začínajúcich kuchárov je najlepšie vidieť prípravu jedla či dezertu pekne na vlastné oči. Je o tom presvedčená aj Dominika Oceľová, ktorá na náš portál pridáva svoje videorecepty pod prezývkou @foodinspo....
8 minút čítania
Najklikanejšie recepty:
10x utopence ako z českej „hospody“. A všetci pivkári zostanú radšej doma!
Špekáčiky s cibuľou naložené v sladkokyslom náleve sú českým vynálezom a výborne sa hodia k pivu....
4 minúty čítania
Svetoznáma chuťovka z cícera:
Prečo je hummus dobrý a ako ho správne pripraviť
Hummus je tradičné jedlo z cícera, zo sezamu, z cesnaku a olivového oleja, ktoré sa stáročia pripravuje v oblastiach Stredného východu...
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Modranský jablkovec
Horúčavy tohto leta sú za nami. Je september, ochladilo sa, sem–tam poprší a od severozápadu pofukuje chladný vetrík. Deti idú do...
2 minúty čítania
Konečne rastú:
Bedľa musí byť nielen jedlá. Pripravte ju podľa našich receptov a spravte z nej delikatesu
Tak sme sa dočkali, príroda otvorila hubársku sezónu. Ak ste si z lesa priniesli jedlé bedle, máme pre vás niekoľko tipov, ...
5 minút čítania
Z televízie do kaštieľa:
Zmeniť život od základov, to chce odvahu. Adriana Poláková to dokázala
Obľúbená moderátorka za jediný rok zmenila celý svoj život. Odišla z televízie, zatvorila svoje cukrárne, zabojovala s nečakanou chorobou a spolu s...
13 minút čítania
Fejtón:
Prekvapenie v rúre
Aj vcelku samostatné deti nás niekedy vedia dostať do pozoru. Prečítajte si, ako to môže dopadnúť, keď je otec na služobke a...
7 minút čítania
Bobuľky plné zdravia:
Aj hriešnemu zákusku môžete vylepšiť skóre. Černicami!
Aj pôžitku zo sladkého krémového zákuska môžete dodať zdravší rozmer. Využite posledné drobné bobuľky černíc a vylepšite nimi svoje dobroty....
4 minúty čítania
Príloha Varecha 36/2022:
Najlepšie torty
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 9. septembra v denníku Pravda.
2 minúty čítania
Aké, na čo a s čím:
6 vecí, ktoré potrebujete vedieť o mletom mäse
Jedlá z mletého mäsa sú veľmi obľúbené, pretože sú šťavnaté a veľmi chutné. Ktoré druhy mäsa sú najvhodnejšie na ich prípravu a aké...
3 minúty čítania
Cukrárka Zuzana Dvorská:
Moja cesta k francúzskym dezertom z odpaľovaného cesta
Z Piešťan do Amstredamu a späť. Prečítajte si príbeh cukrárky Zuzany Dvorskej, ktorá sa s manželom vybrala do sveta, aby nakoniec doma...
5 minút čítania
Koláče neskorého leta:
7 sladkých dôvodov, prečo pomiešať hrušky s jablkami
Kým v škole sa učíme nemiešať hrušky s jablkami, v kuchyni to neplatí! A tieto výborné koláčiky sú toho dôkazom.
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Pečené čierne paradajky
Neúprosné horúce a neznesiteľne suché leto 2022 máme, dúfajme, za sebou
3 minúty čítania
Najlepšia časť rozvrhu:
10x školská desiata, bez ktorej sa veľká prestávka neráta
Pamätáme na časy, kedy bol vrcholom našej školskej desiaty biely rožok so šunkou. Nečudo, na pultoch obchodov toho vtedy moc na výber...
4 minúty čítania
Tieto v auguste zahviezdili:
Pozrite si rebríček 30 najklikanejších receptov uplynulého mesiaca
Aj august sa na Varecha. sk niesol v znamení množstva skvelých nových receptov. Pripomeňte si ich spolu s nami, v tomto rebríčku nájdete...
12 minút čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Kvarnerská riviéra
Leto ešte nekončí a oddych pri mori má svoje čaro aj v septembri. Napríklad aj na Kvarnerskej riviére v Chorvátsku. Čo všetko môžete...
11 minút čítania
Peter Duranský:
Prvý slovenský šéfkuchár s michelinskou hviezdou
Je prvým a zatiaľ jediným šéfkuchárom zo Slovenska, ktorý si spolu so svojím tímom „vyvaril“ prestížnu michelinskú hviezdu. Ocenenie, o ktorom snívajú majitelia mnohých reštaurácií a ich šéfkuchári, mu však nespadlo len tak z neba....
9 minút čítania
Neodolateľná maškrta:
Potešte oko aj jazýček, urobte si luxusné jahody v čokoláde
Šťavnaté jahody namáčané v bielej, mliečnej aj horkej čokoláde, zdobené ako malé umelecké diela vznikajú pod šikovnými rukami Elizabeth Jurikovičovej. Prezradí vám,...
4 minúty čítania
Chutné pohostenie:
Trendové chlebíčky na letné posedenie
INZERCIA - Počas letných večerov dobre padne štýlové a pritom jednoduché pohostenie....
4 minúty čítania
Škola už klope na dvere:
10 receptov ako stvorených na sladkú rozlúčku s prázdninami
Čaká nás posledný prázdninový víkend a to je ideálna príležitosť pripraviť školákom malú sladkú párty....
4 minúty čítania
Príloha Varecha 35/2022:
Rajská zelenina na tanieri
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 2. septembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania
SÚŤAŽ na tento mesiac:
Aký je september vo vašej kuchyni? Pridajte recept, rozdávame až 6 pekných cien
Prázdniny končia, už o pár dní sa všetci naplno rozbehneme do práce, škôl i škôlok, po dovolenkových eskapádach v rodinách opäť zavládne režim a pravidelnosť. A my sme zvedaví, ako prvý mesiac nového školského roka vyzerá vo vašej kuchyni....
6 minút čítania