Annamária Wurster Nagy:
Geografka v sladkom kráľovstve koláčikov

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 20. mája 2023     3 minúty čítania

Šikovná cukrárka pôvodne študovala geografiu, ale nakoniec sa jej povolaním stalo sladké hobby. Dnes kraľuje v úplne inom svete...



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Keď prídete do Mierova, dedinky neďaleko Bratislavy, v jej centre objavíte pôvabný kaštieľ Castel Pension & restaurant Mierovo, uprostred ktorého je krásna záhrada premieňajúca sa od jari do jesene na oázu pohody.

Kaštieľ patrí rodine Nagyovcov. Mama Annamárie, Kornélia Nagy, vyštudovala históriu umenia a schátraná historická budova, ktorú si pamätala od detstva, jej učarovala. Keď bol kaštieľ na predaj, s manželom ho kúpili, desať rokov rekonštruovali a pretvorili na penzión s reštauráciou, no najmä na miesto, kde sa konajú krásne svadby. Keď sa sezóna svadieb skončí, nahradia svadobčanov rodinné oslavy a eventy.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Hotelierstvo im učarovalo

Dcéry pani Kornélie, Júlia a Annamária, mali pôvodne od hotelierstva a gastronómie ďaleko, Júlia vyštudovala právo a Annamária humánnu geografiu a demografiu.

No hotelierstvo im učarovalo natoľko, že sa smer ich života zmenil. Júlia kaštieľ a dianie v ňom manažuje a Annamária ovládla sladký svet koláčikov, ktoré sú vari najdôležitejšou súčasťou každej svadby či oslavy.

Pečenie bolo roky jej záľubou, najviac jej dobrôt ochutnávali jej drobci, dvojčatá. Neskôr sa rozhodla, že svoj koníček premení na povolanie, doplnila si vzdelanie a vymenila domácu kuchyňu za cukrárenskú výrobňu Bakery Castel Mierovo v kaštieli.

Pečie klasické aj moderné torty a koláče, cheesecaky nevynímajúc, ale všetko vie pripraviť aj v bezlepkovom vyhotovení z mandľovej či makovej múky. Najviac piekla na svadby, ktoré sa organizovali v kaštieli, no neskôr počas lockdownov, keď musel ísť svadobný biznis bokom, vytvorili značkový e–shop s bohatou ponukou koláčikov a tort.

Upečte si cheesecaky s cukrárkou Annamáriou Wurster Nagy :






ANKETA: Robíte aj vy v živote niečo úplne iné, než ste pôvodne študovali?

33,3%



66,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist