1. Do mrazničky
Foto: Jana Kollárová
Uchovávanie čerstvej pažítky v mrazničke je najlepší spôsob, ako mať túto bylinku po ruke celý rok. Najprv ju nasekajte nadrobno, rozložte na rovný povrch (malý plech, plastovú dosku na krájanie…) a vložte nezakrytú do mrazničky. Po zmrazení stonky presypte do plastových uzatvárateľných vreciek a vložte opäť do mrazničky.
Nasekanú pažítku môžete tiež vložiť do nádoby na ľad, zaliať vodou a zamraziť. Kocky ľadu s pažítkou po zmrazení presypte do uzatvárateľného plastového vrecka. Vyberajte po kockách podľa potreby, pri použití do polievok či dusených jedál pažítku už netreba rozmrazovať.
Koľko vydrží v chladničke?
Ak čerstvú pažítku nestihnete spotrebovať ani spracovať podľa našich tipov, odložte ju do chladničky v uzatvárateľnom plastovom vrecku. Takto vám vydrží asi týždeň. Stonky pažítky môžete tiež dať do pohára s vodou a prekryť ich mikroténovým vreckom. Pažítku však umývajte až tesne pred použitím.
Ak čerstvú pažítku nestihnete spotrebovať ani spracovať podľa našich tipov, odložte ju do chladničky v uzatvárateľnom plastovom vrecku. Takto vám vydrží asi týždeň. Stonky pažítky môžete tiež dať do pohára s vodou a prekryť ich mikroténovým vreckom. Pažítku však umývajte až tesne pred použitím.
Diskusia k článku