Foto: Shutterstock
Štrajkujúca soľnička, z ktorej sa nič nesype akurát vtedy, keď už sedíte za stolom s tanierom chutného jedla, to nepoteší nikoho. Za upchaté otvory v nej môže para alebo zvýšená vlhkosť v kuchyni či jedálni. Tá zapríčiní, že soľ vo vnútri zvlhne, začne sa zhlukovať a prestane byť sypkou.
Zvlhnutiu soli sa dá predísť. Čo robiť, aby sa vám to už nabudúce nestalo a mohli ste soľničku bez problémov použiť?
Foto: Shutterstock
Ľahká pomoc
Do soľničky so soľou prisypte za pol lyžičky suchých ryžových zrniek. Tie vlhkosť zo soli vytiahnu, soľ zostane sypká a navyše zrnká ryže pri občasnom potrasení soľničkou zhluky soli mechanicky rozbijú.Keďže zrnká ryže sú väčšie než otvory na soľničke, tak sa v nádobke udržia a nevysypú sa von spolu so soľou. Ak sú otvory na soľničke už zanesené zvlhnutou soľou, je dobré prečistiť ich špáradlom, aby sa uvoľnili.
Nielen ryža vám však pri tomto probléme so soľou môže pomôcť. Aké ďalšie suroviny možno použiť, aby soľ či už v soľničke alebo aj v inej väčšej nádobe nezvlhla, vám radi poradíme v našom videu:
Diskusia k článku