10 možností:
Dali by ste si hrianky s tatarákom, ale obávate sa surového mäsa? Ide to aj bez neho. Z čoho ho teda urobiť?

Redakcia Varecha.sk, 11. októbra 2023     5 minút čítania

Opečený chlebík potretý voňavým cesnakom a hovädzím tatarákom. Tak veľa ste o ňom počuli a predsa ste ho kvôli obavám z konzumácie surového mäsa nikdy neochutnali. Doprajte si tento kulinársky zážitok po svojom. Nahraďte mäso zeleninou, hubami, strukovinami alebo dokonca olomouckými syrčekmi. Dôležitá je konzistencia a dochutenie. Tak si vystrojte hostinu, pri ktorej nebudete v strese.

Tatarák z cukety

Recept - Tatarák z cukety
Foto: RedakciaTatarák z cukety Cuketa je neuveriteľné tvárna zelenina a tak z nej môže byť aj tatrák.

Tatarák z olomouckých tvarôžkov (fotorecept)

Recept - Tatarák
Foto: KimloTatarák z olomouckých tvarôžkov Natierame na cesnakom potreté hrianky. Je výborný, určite ho budem robiť častejšie.

Baklažánový „tatarák“ so sušenou paradajkou

Recept - Baklažánový „tatarák“ so sušenou paradajkou
Foto: RedakciaBaklažánový „tatarák“ so sušenou paradajkou Fajnotka z baklažánu.

Tatarák z húb s domácimi hriankami

Recept - Hubový tatarák
Foto: RedakciaTatarák z húb s domácimi hriankami Ak ste si z lesa priniesli čerstvé huby, vychutnajte si ich takto.

Tatarák z červenej repy

Recept - Tatarák z červenej repy
Foto: SiuuuTatarák z červenej repy Farebne sa celkom ponáša na ten pravý...

Tatarák zo zeleniny

Recept - Tatarák zo zeleniny
Foto: RemculaTatarák zo zeleniny Zo surovej zeleniny bez tepelnej úpravy.

Teplý karfiolový tatarák (fotorecept)

Recept - Teplý karfiolový tatarák
Foto: MariamkaTeplý karfiolový tatarák Keď vám zostane pol hlávky karfiolu a máte radi tatarákovú chuť. Dá sa aj takto.

Pikantný cícerový „tataráčik“ (videorecept)

Recept - Cícerová nátierka
Foto: SonsPikantný cícerový „tataráčik“ V tomto tatarák vás čaká aj poriadna porcia rastlinných bielkovín.

Falošný tatársky biftek zo sójovej drte

Recept - Falošný tatársky biftek zo sójovej drte
Foto: Zirafninka1Falošný tatársky biftek zo sójovej drte Vyskúšali sme pripraviť klasickú pochúťku zo sójového granulátu.

Orechový „tatarák“

Recept - Orechová chuťovka
Foto: RedakciaOrechový „tatarák“ Pre všetkých milovníkov orechov. Nemusia byť iba v koláči :)




ANKETA: Jedli ste už niekdy tatarák zo surového hovädzieho mäsa?

88,3%



11,7%







Diskusia k článku

farbuska
Vážená redakcia, negatívna otázka, navyše dvojnásobne negatívna, (nejedli ste nikdy...?) je mätúca. Už ste to urobili aj skôr a zrejme vás nikto na to neupozornil. Správne, jasne a zrozumiteľne položená otázka by v slovenčine mala znieť: Jedli ste niekedy tatarák zo surového hovädzieho mäsa?
redakcia
@farbuska (11.10.2023 07:21)

Dobré ránko, áno , bolo to trošku zauzlené :) Otázku sme upravili, aby bola jednoznačná. Ďakujeme!






 



TOPlist