Teplý karfiolový tatarák fotorecept

mariamka - fotkaMariamka, 21. júna 2014 11:35
Ďalšie recepty »
Teplý karfiolový tatarák (fotorecept)Foto: mariamka

Keď vám zostane pol hlávky karfiolu a máte radi tatarákovú chuť. Dá sa aj takto. Niekto protestuje? :)

Suroviny

1/2 hlávka
1 ks (väčší)
1 ks
1 strúčik
1 pl
1 pl
 (čerstvé) podľa chuti
 podľa chuti
2 pl (pokrájané)
1 pl
 podľa potreby
 varené
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Do osolenej vody dáme variť ružičky karfiolu a pokrájaný zemiak. Varíme domäkka, aby sa dala hmota pretlačiť.

    Teplý karfiolový tatarák (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si zmiešame suroviny na dochutenie: cibuľa /vhodnejšia je červená/, cesnak, worchester, papriková pasta pálivá, ČMK, horčica, kečup, olej olivový panenský, pokrájané olivy, soľ podľa chuti. Dobre premiešame a necháme odležať.

    Teplý karfiolový tatarák (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarený karfiol so zemiakmi scedíme a pretlačíme pučidlom, či ako sa to volá :)

    Teplý karfiolový tatarák (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešame a podľa potreby dochutíme, resp. pridáme olej, aby bola konzistencia akurátna.

    Teplý karfiolový tatarák (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Porobíme hrianky, natrieme maslom alebo oliv. olejom, alebo tak aj tak :)

    Teplý karfiolový tatarák (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rodinka spí a ani netuší, čo za dobrota ich čaká. Pochutili sme si.

    Teplý karfiolový tatarák (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A z karfiolového vývaru je výborná polievka. Stačí ľubovoľnú zeleninu opražiť na masle, zaliať vývarom, prevariť, dochutiť. Na závarku som vhodila vločky.

    Teplý karfiolový tatarák (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Je to napodiv aj celkom sýte, verím, že si pochutíte.

    Teplý karfiolový tatarák (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist