Foto: mariamka
Keď vám zostane pol hlávky karfiolu a máte radi tatarákovú chuť. Dá sa aj takto. Niekto protestuje? :)
Suroviny
1/2 hlávka |
|
1 ks (väčší) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 pl |
|
1 pl |
|
(čerstvé) podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 pl (pokrájané) |
|
1 pl |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
varené |
|
|
Postup
-
1
Do osolenej vody dáme variť ružičky karfiolu a pokrájaný zemiak. Varíme domäkka, aby sa dala hmota pretlačiť.
-
2
Medzitým si zmiešame suroviny na dochutenie: cibuľa /vhodnejšia je červená/, cesnak, worchester, papriková pasta pálivá, ČMK, horčica, kečup, olej olivový panenský, pokrájané olivy, soľ podľa chuti. Dobre premiešame a necháme odležať.
-
3
Uvarený karfiol so zemiakmi scedíme a pretlačíme pučidlom, či ako sa to volá :)
-
4
Zmiešame a podľa potreby dochutíme, resp. pridáme olej, aby bola konzistencia akurátna.
-
5
Porobíme hrianky, natrieme maslom alebo oliv. olejom, alebo tak aj tak :)
-
6
Rodinka spí a ani netuší, čo za dobrota ich čaká. Pochutili sme si.
-
7
A z karfiolového vývaru je výborná polievka. Stačí ľubovoľnú zeleninu opražiť na masle, zaliať vývarom, prevariť, dochutiť. Na závarku som vhodila vločky.
-
8
Je to napodiv aj celkom sýte, verím, že si pochutíte.
Fantasticke!!! :)
@monzet , @katka78 , @slawi , @luss44 , @tigi nko , @brambora ... fotila som dnes rano a slniecko bolo priaznive, asi sa mu to tiez lubilo :)), @tigi nech party vyjde, parazol to isti :)
@elixir @methi @izabelka @frezia @jozka2 p. @tatranka @zdenka1009 @margaretka28 @havino @babkamt @mesiar50 ani som necakala taku odozvu, ano, znamejsi je ten cisto zemiakovy ako pise @zdenka1009 , toto je taka "lajt" verzia :) bude mi potesenim, ak vyskusate a date vediet, ako sa vam to pozdava na jazyku :)
Určite si pochutíme.