Tatarák z cukety

Daniela Jandurová
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 26. júna 2014
Tatarák z cukety
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks väčšia
1 ks
2 strúčiky
100 g nastrúhaný
1 ks menšia
1 ks menšia




Postup

  1. 1


    Očistenú cuketu rozpolíme, zrniečka vyberieme a cuketu najemno postrúhame. Cibuľu nakrájame najemno a speníme na oleji. Potom pridáme postrúhanú cuketu, červenú a žltú papriku nakrájanú na kocky, tenké plátky nakrájaného cesnaku a čili papričku.

  2. 2


    Dochutíme soľou, korením a na miernom plameni dusíme asi 5 minút do polomäkka. Odstavíme a do teplej masy prisypeme najemno postrúhaný syr. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame, aby sa zmes dobre spojila.

  3. 3


    Tatarák môžeme podávať za tepla aj za studena na olejovej alebo suchej hrianke potretej cesnakom. Podávame so svetlým pivom.

Diskusia k receptu

babkamt
recept sa mi páči. Uložila som si ho do kk. Vyskúšam. Dávam 5*
jozka2
Chutimi,asi tvrde,,Bambino"/neber to vazne,zartujem.
marikafil
niečo podobné, len z baklažánu, sme mali teraz na dovolenke v Toskánsku ako predjedlo, len to bolo ešte preliate paprikovou "omáčkou". bolo to neskutočne dobré, pokojne by som bola zjedla ešte jednu takú kôpku a stačilo by mi. takže aj toto vyskúšam.
bembo
Dnes som ho vyskúšal,a hneď ma napadla myšlienka,že urobiť toho viacej,a uložiť do malých pohárikov, vysterilizovať,a uložiť aj na zimu.Nakoľko je to aj pikantné,použijem to aj ako nátierku na topinky.Po vyskúšaní som to ohodnotil ako super,a doporučujem bvyskúšať aj ostatným varechárom.Ďakujem pani Jandurovej za výborný recept.
1x bembo
zuzanka1367
Musím pochváliť pani lektorku, je fakt dobré a s myšlienkou od @bemba som dala práve sterilizovať 5 pohárov do ktorých som nepridala syr, ten tam dám keď sa do nich pustíme :) Pekný a chutný recept!


katka78
Tento cuketový tatarák je naozaj veľmi dobrý! V lete bude u nás častejšie. Ďakujem pekne za recept :-)

1x radost
haji
@Katka78 (23.3.2016 22:56)
Krásná fotka, moc hezké dílo a jistě i chutné jedlo... Jsi šikulka, o tom žádná, ale to tu všichni víme!! Mávám!! Stejně tak foto u receptu na pórkovou polévku s hráškem! Hned bych se dala pozvat!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia