Tatarák z cukety
Daniela Jandurová
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 26. júna 2014
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 26. júna 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú cuketu rozpolíme, zrniečka vyberieme a cuketu najemno postrúhame. Cibuľu nakrájame najemno a speníme na oleji. Potom pridáme postrúhanú cuketu, červenú a žltú papriku nakrájanú na kocky, tenké plátky nakrájaného cesnaku a čili papričku.- 2
Dochutíme soľou, korením a na miernom plameni dusíme asi 5 minút do polomäkka. Odstavíme a do teplej masy prisypeme najemno postrúhaný syr. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame, aby sa zmes dobre spojila.- 3
Tatarák môžeme podávať za tepla aj za studena na olejovej alebo suchej hrianke potretej cesnakom. Podávame so svetlým pivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásná fotka, moc hezké dílo a jistě i chutné jedlo... Jsi šikulka, o tom žádná, ale to tu všichni víme!! Mávám!! Stejně tak foto u receptu na pórkovou polévku s hráškem! Hned bych se dala pozvat!!
Vyskúšam, Tvojim chutiam verím... :-)