Nie je to klasický recept ale finesa z mojej obľúbenej knihy "Tajomstvo omáčok". Nikde som to doteraz vo Vareche nenašiel. Takže: do vývaru, kde sa používa cibuľa túto ošúpeme tak, aby zostala posledná hnedá šupka. Cibuľu priečne prekrojíme a rezné plochy nasucho bez tuku opečieme dotmava. Stačí jedna. Kosti posekáme a v rúre pri 200°C opečieme asi 30 min. Zalievame studenou vodou. Ostatné je klasika. Vývar takto dostane zaujímavejšiu chuť. Použitie vývaru nechám na Vás.
@zareaguj
evusik - tiež nevarievam hovädziu - ako decko sme mávali len hovädziu, a mäsko z nej išlo nášmu psíkovi - všetci sme mu závideli:), nám zostala len polievka so zeleninou:)), tiež varím len kuraciu, ale občas pridám zo dve špikové kosti, alebo aj bravčové. A keď mám jahňacie, tak varím jahňaciu...
@sjuz tak jahňací vývar som ešte nejedla, ale jahňacina - mňam a ja zas varím vývar z králika - králika vykostím a urobím polievočku a z mäsa urobím vysmážané rezne - tak to robila moja mama keď som bola malá a odvtedy to robím aj, len keby tých králikov bolo viac ....
Mrazim v nadobkach kde a robi lad a potom staci prihodit par kociek ci do zeleninovych polievok, alebo omacok. Tu sa takyto vyvar vola "CONSOMME" a najlepsie je ho podavat dobre precedeny, aby bol cisty - velmi horuci a so zltkom z vajca.
Na cedenie vývarov mám jedno špeciálne bavlnené. Po použití ho len preperiem v horúcej vode a krátko vyvarím.
Chcem ešte povedať,že ja som nepiekla kosti v rúre,ale piekla som ich v jednom kastrole,ktorý som mala špeciálne na takéto varenie.Ešte sa chcem opýtať máte radi púchore/hydinové žalúdky/?A robili ste z nich polievku?Ja ju milujem a hlavne sa teším ako postupne vychytám žalúdky keď probujem či sú už varené....Dobrú chuť!!!!!!!!
zo zaludkov robievam aj smotanovu omacku, takze nabuduce si spomen aj na mna.