Kuchyňa a vybavenie

Vhodný kávovar

maciatkokiki - bez fotkymaciatkokiki, 22. júna 2018

Ahojte, rozmýšlam nad kúpou kávovaru pre manžela- je velky milovník kávy. Prosím poradte mi nejaky naozaj kvalitný kávovar, ktorý by sa vyrovnala j káve z kaviarní a podobne. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

mirop
Ja by som sa radsej spytal odbornikov v obchode...
evanaaa
Dobrá značk je napr. De Longi, alebo aj Philips Saeco, ale aj iné, len nie kapsulové......a každá tá značka má ešte aj pár variácií, ozaj len nechať si poradiť priamo v predajni (NAY, ELEKTROLUX....).
radox1
najdi si vlakna kde som to uz rozoberal a dostanes kvalitu.
mirop
@Maciatkokiki (23.6.2018 21:39)

no neviem ale ci su gazdinky baristky varechacky ta prava poradna.... tak sa riad ceno, pod 500 EUR nechod
1x mitzy
helica
Ja mám kávovary dva - pákový Delongi a Nespresso kapsulový. Osobne dávam prednosť Nespressu, káva vychádza síce o niečo drahšie, ale jednoducho nemá chybu. V kaviarniach Nespresso taktiež používajú tieto prístroje. U mňa jednoznačne Nespresso.
1x 45678
tomeska
Dobrú kávu nerobí len(drahý) dobrý kávovar,ale hlavne dobrá káva a tiež kvalita vody . Ja som dostala Zelmer pákový 18 bar, a podla toho čím ho nakrmím, takú mám kávu. Prajem úspešný výber.
kecupicek
Tiež si nemyslím, že z drahého kávovaru potečie kvalitná káva. Môj syn bol u priateľa a ten sa chcel pochváliť drahým japonským kávovarom, tak ho ponúkol kávou. Majiteľ sa však akosi nemohol dorozumieť s kávovarom, lebo ten zaryto mlčal. Postláčal všetky tlačidlá a páčky, ale asi nie v správnom poradí. Vypili obyčajnú zalievanú a s nadšením obdivovali nový kávovar a čakali na manželku, lebo ako sa hovorí- za všetkým hľadaj ženu!
malinaa
len škoda že vela ludi zabuda na to, že o kavovarsa treba starat, čistit ho, odvapnovat, dat mu kvalitnu zrnkovu kavu, inak to nefunguje a nepomože vám v tom ani sebelepšia značka
bubaya
@Radox1 (26.7.2018 14:24)

Mali sme dva, jeden má ešte omama na záhrade, už je polepený páskou, ale drží. Teraz máme Delonghi, samozrejme drahší, hlučný, vibruje, hneď sa nerez poškriabal, nejde vyleštiť, nádrž na vodu sa nedá poriadne vyčistiť, len malou kefkou. A čo je najhoršie, malá crema na káve, nech robím čo robím, furt je len taká káva, ako z automatu na hlavnej stanici.
radox1
to su vsetky kavovary s pretlakovou pakou,ktora sice urobi vysoku penu,ale nie cremu.treba sa orientovat vyhradne na znacky,ktore vyrabaju iba kavovary,ako som pisal v inych vlaknach.
pavo
Milovník kávy je celkom široký pojem. Pokiaľ má rád hlavne kvalitnú kávu, bral by som automatický kávovar. Ak si potrpia aj na rituál prípravy, potom určite pákový. Z tých automatických treba DeLonghi ECAM 22.110 B (veľmi dobré ohlasy, na automat aj nižšia cena, s mlynčekom) alebo potom DeLonghi ECAM 23.460 B (oproti predchádzajúcemu má aj zásobník na mlieko alebo nahrievanie šálok). Z pákových potom taká stredná cesta napríklad DeLonghi EC 850.M, alebo Catler ES 8013 (jeho špecifikom je zabudovaný mlynček, čo u bežných pákových nie je štandardom). Ďalšie inšpirácie potom treba tu  www.equiplo.sk/najlepsie-pakove-kavovary/....
kalllil
@Bubaya (27.6.2018 09:32)
DeLonghi ETAM 29.660 SB
Super kava, ako z kaviarne :)
Skvela variabilita a ponuka napojov.
Jednoduche ovladanie.
Davkovac na mlieko moze ist do umyvacky a dokonca sa da pouzit aj sojove/kokosove/mandlove mlieko.
Super rozmery (uzsii profil).
Vyhody popisane vyssie. Cena nie je najnizsia, ale zodpoveda kvalite vyhotovenia. Ak nepotrebujete ovladat kavovar appkou tak ponuka vsetko co najvyssi rad (snad okrem cokolady).
viac na  www.covybrat.sk/ako-vybrat-najlepsi-automaticky-kavovar...
1x bubaya
bubaya
@Kalllil (20.11.2018 21:42)

No, na základe podobných testov sme si ho kúpili, že najlepší, ale asi sme mali smolu na nejaký šmejd.
domca88
@Maciatkokiki

U nás sa káva pije na hektolitre :) (o tom, či je to zdravé pomlčím:) ) Keď nám po dlhej dobe doslúžil náš starý pákový kávovar, rozhodli sme sa pre automatický model od DeLonghi. Táto značka asi nemá v prípade profesionálnych kávovarov konkurenciu a tak sme sa rozhodli trochu zainvestovať a vybrali si model DeLonghi ECAM 45.760 W. Jeho cena sa pohybuje okolo 700 €, ale ak pohľadáš nájdeš aj lacnejšie (naríklad tu:  www.gigastore.sk/vse-pro-domacnost/delonghi-ecam-45.760-...
my sme tiež vychytali akciu. Ak sa rozhoduješ medzi automatikou a pákovým strojom odporúčam napríklad takúto recenziu  www.testado.sk/najlepsie-kavovary/,...
kde sa dajú prečítať pre a proti. Výber medzi automatickým a pákovým asi ale najviac závisí od toho, koľko kávy doma varíte a koľko ste ochotní investovať.
radox1
davat odkazy na vyssie uvedene stranky to chce naozaj odvahu.
bubaya
@Radox1 (29.11.2018 11:15)

Prečo? Na Gigastore DELONGHI ECAM 510.55 M 680 Euro, v OKAY alebo Mall.sk 769 euro, trochu rozdiel, nie? Priam 89 euro. Hodnotenie zákazníkmi Gigastore 90%, Okay a Mall 88%.
radox1
dobra kava je dokonale olejove espresso,a nie ta mliecna malinovka,cize latečko,vdaka ktoremu sa ludia vrhli na automaty.za tu sumu mam kvalitny pakovy kavovar plus mlyncek,a hlavne uplne inych znaciek ako su uvedene,cize takych ktore sa vyhradne venuju len vyrobe kavovarov.
tu:
 varecha.pravda.sk/diskusie/poradte-aky-pressovar-kupit/74...

som to rozoberal podrobnejsie.
kazdemu odporucam tento link,aby sa dostal do skutocneho obrazu o kavovaroch.
 www.primacafe.cz/primafrm/index.php?sid=e053221e4802825a...
mijaita
@Maciatkokiki zadny kavovar, ani ten nejdrazsi neudela vybornou kavu, kdyz sama o sobe vyborna neni. Ja jsem velky milovnik kavy, vim, ze nejen odkud je kava, ale i jak je prazena. V prazení je chut a vune dobreho zrna. Mne staci konvicka na preso, nebo french press. Nezabira to misto, kava je vynikajici a vonava. Kavu si i melu tak na tri dny. I na capucino mam konvicku a tak si vyberu a nemusim mit bednu na lince. Ani zadarmo bych ji nechtela. Jasne, je to modni.
radost
@Mijaita (29.11.2018 19:40)

i my tak-používame koťogo kanvičku..
kávu si melieme doma ručne-nostalgia-vyprosený darček od ježiška-roky už..
nie je mi sympatické zapratávanie bytu elektro...
len to najnutnejšie
díky za link
1x mitzy
mijaita
@Radost jiste se prodava dobra kava i na Slovensku, sehnala jsem i popradskou zrnkovou, ale mam rada kavy, u kterych vim odkud jsou. Cafeneo.cz mam hezke popisy a zadne desitky druhu. Vyzkousela jsem jich uz par, hodne roku od pána kavu beru. Tak si myslim, pokud je nekdo opravdu milovnik kavy, nebudu chut hledat v masine.
Btw posilani na Slovensko by se jiste prodrazilo. Cena je v Kc a velice prijatelna. Ale postovene na Slovensko jiste cenu patricne navysi.
radost
áno..popradská je výborná
a ktorá z týchto tvojich je dobrá na prvý nákup..??syn žije v Prahe..
mijaita
@Radost ja si kupuju Bella Giana a nechavam si ji do cerna uprazit. Chut je zemita, kava je silna. Znami si objednali od kazde kavy a ruzna mnozstvi i prazeni, aby ochutnali. V profilu mam email, event mi napis.
frezia68
Niekedy dávno som si doniesla z Turecka medenú džezvu a tvrdila som,že je z nej najlepšia káva.Neskôr koťogo z Maďarska,káva popradská ,ktorú meliem doma.A ostala som pri tom varení,asi som skromná.Ale aj tak mi kuchyňu najkrajšie rozvonia čerstvo mletá a uvarená a chutí.Trochu pochybujem,že verejné kávovary sú pravidelné čistené a zbavené plesní.....možná som skeptik?
1x mitzy
mitzy
@Frezia68 (29.11.2018 22:32) Teraz je poslednú dekádu našťastie celkovo boom s kaviarničkami, kde sa o kávovar starajú ako o veterána na štyroch kolách, maniaci kávoví. Ale kto vie - plesňový syr ide na dračku...paralen tiež...možno aj kávička odroda s plesničkou bude v ponuke :-D (ja som nedávno mala chutnú s vôňou ovocia.)
petuska11
kavovar sme vyberali podla viacerych faktorov. Chceli sme si sypat vlastnu kavu ( zrna), takže by mal byt pakovy, aby mal napenovač na mlieko a nastavitelnu trisku, aby som si mohla spravit presso, late a capucino
malinaa
viete niekto doporučit kvalitny pakovy kavovar?
tinkaa23
@maciatkokiki

My máme philips latte go. Muž ľúbi kvalitné presso, ja capuccino a obaja sme spokojný. Da sa nastavit hrubka mletia, intenzita, mnozstvo vody, peny.. 6 typov káv, je to super