Kuchyňa a vybavenie

Poraďte aký pressovar kúpiť

denyany - fotkadenyany, 16. novembra 2016

Zdravím všetkých milovníkov kávy. Chcela by som vás poprosiť, či by ste mi neporadili ohľadom pressovaru.
Chcem kúpiť manželovi (on je kávičkár, ja kávu pijem len veľmi zriedka)nejaký kvalitný asi pákový pressovar. Automatické sa mi zdajú drahé. Takže: s akým ste spokojní vy? Som vďačná za akýkoľvek postreh na túto tému.
Pekný deň všetkým!

@zareaguj


Diskusia k téme

marika9
Ja mám Krups a som veľmi spokojná. Treba zistiť hlavne, aký tlak vyvíja. Kupuj čo najvyšší. Nie pod 15 myslím, že je to v barroch. Nechcem ohovárať,ale keď potrebuješ radu, tak nekupuj Philips. Od viacerých mám zlé referencie a sama som ho mala, kým som ho asi po 2 - 3 mesiacoch nereklamovala. Tak som si ako náhradu zobrala Krups, ktorý mi slúži asi 6 rokov. Je to ten pákový, ako si písala. Do domácnosti, kde kávu pije jeden, stačí. Mojím snom je plnoautomatický, ale rozum hovorí nie, lebo len ja pijem takúto kávu.
radox1
pokial nemienis investovat do poriadneho mlynceka,ti nepomoze stroj ani za 1000€.
1x radox1
veronikkka
mám kávovar Krups, má mlynček na kávu zabudovaný, je plneautomatický.
som s ním veľmi spokojná.
radox1
najhorsia varianta je automat.to ze stroj urobi bohatu penu,este neznamena,ze to je kvalitne espresso.ale kazdy ma iny level kvality.
babidka
Moj muz je kavickar takze sme uz vystriedali niekolko kavovarov roznej kvality aj ceny . Po mojich skusenostiach je celkom slusnym kompromisom medzi cenou a kvalitou pakovy Catler so zabudovanym mlyncekom na kavu /stoji okolo 500€/ . Kedze taky isty ma aj nas zat tak mozem povedat , ze na kvalitu kavy ma velky vplyv aj voda aku mate u vas doma . My mame vodu z vlastnej studne /veeelmi tvrdu/ a tak je chut kavy u nas uplne ina ako u zata , ktory ma vodu z verejneho vodovodu.
denyany
Takže Krups alebo Catler... No a s tou vodou je to pravda, u nás je chutnejšia polievka, u rodičov káva, to už tiež máme rokmi overené:-). A čo De Longhi ? -v jednom elektre mi predavač ospevoval práve túto značku....
junior
tento je výborný, nestojí ani 1500€
Kávovar DeLonghi ESAM 6750
tiginko
ten je fakt nádherný @mijaita , normálne začínam rozmýšľať, komu by sa hodil ako darček
afataga
@Mijaita (17.11.2016 16:48)

krasny, pozerala som popis na linku a pisu tam, ze sa neda robit kava bez mlieka, tak u mna nula bodov, mne nechuti kava s mliekom ani cukrom, ale celkom to nechapem, lebo mama ma stary skleneny presne na tom istom principe a normalne sa urobi kava aj bez mlieka
mijaita
@Afataga kdo ti to rikal? Ja piju jen bez mlika! Kdyz tam das mliko do nadobky nahoru, tak ti to hotovy zarotuje a udela penu. Kdyz ho tam nedas, mas jen presicko!
afataga
@Mijaita (17.11.2016 17:44)


Hliníkový kávovar který Za 4 minuty uvaří dvě porce cappuccina, nebo caffé latte, a to díky zvlášť vypracovanému zásobníku na mléko.
Nelze vařit espresso kávu bez mléka.
Je vhodný na sklokeramiku, elektrickou plotýnku i plyn.
Nevhodné na indukci.
objem: 440 ml.

toto hovori popis k produktu
mijaita
A kde je logika? Tim kafem jde para a kape to do nadobky kde mas, nebo nemas mliko! V tom je jeho vyhoda, ze krome kafe udelas este kapucino napeneny.
1x radost
afataga
@Mijaita (17.11.2016 18:22)

ved to som sa aj ja pytala, ja som otvorila ten link, co si pridala, je tam popis produktu, ten som skopirovala a vlozila vyssie, pisu tam, ze sa neda bez mlieka, to som nevymyslela ja, je to tam uvedene, ja viem, ako to funguje, preto mi to bolo divne, uz kaslime na to, ja si ho kupovat nebudem, aj ked sa mi paci a kto by ho chcel, snad pochopi, ze to ide aj bez mlieka :-)
1x ubka
tiginko
@Mijaita (17.11.2016 17:45)

ja mám klasické "koťogó" už dlho, síce nie takéto prešpekulované, ale aj tak ho využívame len ak náhodou máme kávovar v oprave. Alebo ho berieme na cesty, ak je obava z kvality a chuti miestnej kávy a nájde sa nejaký zdroj tepla :-)
@afataga ja tiež nepijem kávu s mliekom, ale tiež sa mi zdá divné, aby sa nedala urobiť čistá káva, veď to je nelogické. Divný návod, ktovie či nezlyhal prekladateľ, poznáme.
Keď nebudem vedieť, čo s peniazmi, budem na teba myslieť ;-)
mijaita
Kavu, dobrou kavu, silnou, mam rada. Ochutnala jsem z ruznych kavovaru, ruzne kavy. A vim, ze kdyz je to kava dobra, silna, jak mam rada, nepoznam jestli je z te masinky nebo presovana v takove konvicce. Je to o kave a sile.
1x stefik
bezinka
@Mijaita (17.11.2016 20:23)

Opravdu se mi Bialetti kávovar líbí a vážně uvažuji, že si ho pořídím. Můžu se zeptat jakou kávu kupujete, kterou jste si oblíbila?
mijaita
@Bezinka (18.11.2016 22:08) Objednavam si kavu Bella Giana a nechavam si ji uprazit na posledni mozny stupen. Kava je uplne cerna, mastna zrna, zemita chut, silna. Piju zalevanou i presovanou. Melu si ji sama.

denyany
Bola som chvíľu mimo republiku):-)) a koľko tu mám odpovedí... Vďaka za ne.
denyany
No, po poslednej výplate riadne klesol, tak okolo 100€. A @Radox1 , vďaka za to fórum, je tam toho riadne veľa, pozrela som len tak namátkovo zatiaľ... Musím poriešiť iné veci a tak sa dať do štúdia fóra. Ale ja som si myslela, že veď pákový presovar nie je až taká veda... asi je, alebo len niektorí z toho vedu robia...
radox1
no,ked si precitas to forum co som ti poslal,tak zistis ze to veda naozaj je.namletie je velmi dolezite,lebo kazdy stroj potrebuje inu hrubku namletia,aby extrakcia trvala okolo 20 sekund..dobre znacky zacinaju pri 500€,a rozhodne to nie je ziaden krups alebo de longi a podobne komercne znacky,ktore zaplavuju e shopy.pozri si inzercie,co tam najviac rotuje na predaj.staci si pozret kavove shopy,tam si take znacky ani nedovolia predavat.najlepsi vyber do stovky je tento saeco alebo gagia,navyse su to firmy,ktore sa vylucne venuju iba kavovarom.

 kavovary-espressa-cajniky.heureka.sk/philips-saeco-hd-8423-79/...


 kavovary-espressa-cajniky.heureka.sk/gaggia-style/...
denyany
Zaujal ma Gaggia, len musím ešte pozrieť, ako je to so životnosťou, nerada by som každú chvíľu niečo menila-súčiastky a diely myslím.
Prv som rozmýšľala aj nad automatickým strojom, ale nechcem toľko investovať do výroby kávy, mám iné priority a vyšší plat nehrozí:-).
maciatkokiki
Tiez mám podobný dotaz, ale nemusí byť len pákový, možno by som bola radšej aj za automatický, nech za mňa všetko urobí :D
miroka
Ak uvažujete o pákovom kávovare mali by ste si zistiť nejaké info , aké sú výhody či nevýhody a pod. So značiek dobré sú Delonghi , Electrolux , Phillis Saeco , Castler. Odporučal by som napr. Catler ES 8013

Info - Ako vybrať pákový kávovar
 top-kavovary.sk/ako-vybrat-pakovy-kavovar/...


radox1
Catler ES 8013?nikdy.drahy, laka nerezom a robusnostou,kazovy.
uz som to sem vkladal,tu je o kavovaroch uplne vsetko.drzte sa znaciek,ktore sa tomu vyhradne venuju.som barista amater a nieco o tom okrem varenia viem.
radox1
@2010 (18.12.2017 12:52)

ten tvoj la pavoni je krasna masinka.nechapem ako si mohol prejst na ten automat.vsak urobit si kvalitne espresso v tom pavoni je obrad.
petuska11
@Maciatkokiki (18.12.2017 10:12)

Ja mam tento kavovary-jura.sk/e-shop/kavovar-jura-impressa-e6 a je uzasny, najviac milujem kapucino, latte a podobne :-) kvalita je super, vsetko slape ako ma