Slovensky Rodak chce recept na udenu klobasu. Ja vyrabam klobasu a udim ju, ale haldam recept na pravu udenu suchu slovensku kolobasu. Vdacny budem tym ktory vypocuju moju prosbu.
Jaro
Slovensky Rodak chce recept na udenu klobasu. Ja vyrabam klobasu a udim ju, ale haldam recept na pravu udenu suchu slovensku kolobasu. Vdacny budem tym ktory vypocuju moju prosbu.
Jaro
20 kg rôzneho bravčového mäsa
40 dkg soli
40 dkg domácej červenej papriky
40 dkg mletého alebo pretlačeného cesnaku
mleté mäso sa rovnomerne rozotrie po stole a posype ingredienciami, premieša sa a potom sa hranou ruky presekáva z jednej strany na druhú. Potom sme mäso okoštovali a pridali soľ alebo pálivú papriku.
Údi sa studeným dymom asi 3 dni.
No a potom keď budú už voňavo vyúdené, pokrájať na kolieska, pridať na tanier veľkú lyžicu jedovitého chrenu a zajedať čerstvým chlebíkom. Orosená dvanástka samozrejme nemôže chýbať v dobrej spoločnosti.