Rôzne

Torty

jaja464 - bez fotkyjaja464, 24. marca 2011

potrebovala by som pomoc.... moja mamina bude mat o tyzden 37 rokova ja neviem aku tortu by som jej mala upiect.....a ja by som chcela lebo aj minuly rok som jej robila pudingovu tortu..dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

svetlana9
urob jej takú nepečenú - ako tiramisu - je tu takých receptov veľa - určite niečo vyberieš
jaja464
no skusim pozriet.....no ale ona tiramisu velmi nelubi
kucharronald
Bzhľadom na to, že nemôžeš mať veľa rokov, skús jej spraviť niečo pekné a jednoduché. Napríklad trasenú tortu. Recepty sú rôzne, niekde je, že na spodok dať piškóty, a niekde inde korpus. Korpus môžeš buď kúpiť, alebo spraviť. Pre teba bude ľahšie asi kúpiť :) Pridávam zopár linkov na tú trasenú tortu:

 varecha.pravda.sk/recepty/trasena-torta-pre-lauri/15188-r...

 varecha.pravda.sk/recepty/trasena-torta/11234-recept.html...

 varecha.pravda.sk/recepty/trasena-torta/4415-recept.html...

 varecha.pravda.sk/recepty/trasena-torta-s-marhulami/493-r...


Pridal som ti rôzne recepty, sú tu z piškóty, z hotového korpusu a na koniec z domáceho pečeného korpusu a s marhuľami :))

Inšpirácií na vareche máš dosť, skús si niečo nájsť, čo nebude náročné na prípravu, a bude doma chutiť :) Veľa šťastia o týždeň :) potom napíš, čo si vybrala a ako sa ti vydarila :)

S pozdravom: Kuchár Rony :)
jaja464
dakujem za recepty ale nie som az taky zaciatocnik v kuchyni.... ale dakujem
marcy
ahoj,ak zvládneš upiecť piškotový korpus,tak plnku zvládneš hravo.Kelímok 250g jemného tvarohu zmiešaj s 250 ml šľahačkovej smotany,pridaj práš.cukor podľa chuti a vyšľahaj.Do vyšľahanej hmoty nastrúhaj na hrubo kvalitnú čokoládu,hoblinky obohatia podctivý krém.Ak chceš viacej krému tak kľudne daj dva kelímky šľahajdy.Zvyknem robiť kakaový piškot na celý plech,aby bolo viacej porcií ako pri torte,zmizne ako blesk :-))
jaja464
dakujem vam za vsetky rady ....newedeli by ste my poradit kde sa da kupit potahova hmota?
nadia56
nechcela by si radsej dat miesto potahovej hmoty dobru a kvalitnu cokoladovu polevu? :-)
perla61
ja kupujem poťahovú hmotu K2 v cukríkovom obchode, ale myslím,že ju dostaneš aj v lepšej cukrárni. Minulý týždeň som robila brnenskú čokoládovú pre vnučku k 18 tke a potiahla som ju K2.
enge149
ja som piekla čokol.srdiečko,piškota aplnené marh.džemom a orech.plnkou/môj recept/naposledy som piekla pivo na &jozefa alebo upeč zebrovú tortu tiež je na Vareche tá je rýchlo a plniť sa dá podľa fantázie je aj v mojich zážitkoch/alebo ježka čo mám,to je veľmi jadnoduché pečie sa v miske/je toho veľa,tak veľa úspechov,tá hmota je super,ale dosť drahá..
mariaklara
Keďže to nieje okrúhle výročie, mohla by si aj Šomlói halušky. Práve píšem recept, cez týždeň vložím fotky.