Trasená torta pre Lauri

alena67 - fotkaalena67, 13. marca 2011
Trasená torta pre Lauri
Foto: alena67

Túto tortu mnohí poznáte, ale keďže budem suroviny dávať do balíka a posielať do USA, pôvodný recept som trochu upravila... Napriek tomu, že je Zobraziť celý popisTúto tortu mnohí poznáte, ale keďže budem suroviny dávať do balíka a posielať do USA, pôvodný recept som trochu upravila... Napriek tomu, že je to jednoduchý a veľmi rýchly recept, veľmi podrobne som ho zdokumentovala, aby ho američanom vedela pripraviť moja 16-ročná dcéra. Takže nech sa páči :)

15 minút
príprava

Suroviny

1  ks
700  ml
2 ks
2 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    pripravíme si všetky suroviny

    Trasená torta pre Lauri - obrázok 1
  2. 2

    naspodok tortovej formy poukladáme piškóty

    Trasená torta pre Lauri - obrázok 2
  3. 3

    do nádoby, ktorú vieme napevno uzatvoriť dáme: 500 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku, 2 pudingové prášky (tu je dôležité použiť ten, ktorý je uvedený Dr. Oetker Créme Olé - podľa chuti vanilkovú alebo čoko verziu) a 2 celé mandarínkové kompóty - ovocie aj šťavu (tu je dôležité použiť menšie konzervy s objemom 314 ml - prípadne aj iný kompót, ale dodržať množstvo 2 x cca 314 ml)

    Trasená torta pre Lauri - obrázok 3
  4. 4

    nádobu pevne uzatvoríme a trasieme s hmotou dovtedy, kým nezhustne - je to cca 20 - 30 sekúnd

    Trasená torta pre Lauri - obrázok 4
  5. 5

    zhustnutú hmotu dáme na piškóty, ktoré sme si pripravili na začiatku

    Trasená torta pre Lauri - obrázok 5
  6. 6

    na vrch a po bokoch poukladáme zvyšné piškóty

    Trasená torta pre Lauri - obrázok 6
  7. 7

    z 200 ml mlieka a tretej šľahačky v prášku ušľaháme šľahačku, ktorú dáme na piškóty

    Trasená torta pre Lauri - obrázok 7
  8. 8

    nakoniec môžeme posypať grankom, vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny a potom môžeme konzumovať

    Trasená torta pre Lauri - obrázok 8

Diskusia k receptu

arasidka
jasné, že je výborná, ja takéto "trasláčiky" mám najradšej!!!
torticka
Pre mňa je to dlho 4 hodiny mať v chladničke. Lebo keď ju vidím,tak chcem hneď papať.
bejaja
poznám tento recept trasenej torty, robievam ju aj ja, ale ja nepoužívam piškoty, ale doma upečený piškótový korpus.
orchidea
Veľmi obľúbená a často robená torta u nás doma, ja ale pečiem korpus, s piškótami som ju ešte nerobila ale verím, že je aj taká dobrá a hlavne rýchla. Použitie šľahačky v prášku sa mi tiež páči, zatiaľ som robila len so šľahačkovou smotanou. Vyskúšam.
pusta
už som robila, veľmi dobrá, výborný fotopostup
letisia
@Alena67 píšeš, že možno použiť aj iné ovocie. To máš pravdu, ja som vyskúšala všelijaké ovocie, ale veru najlepšie táto maškrta chudí s mandarínkami. Ja ju tiež robím ako normálnu tortu s korpusom. Tvoj nápad s práškovou šľahačkou je super.
letisia
@Alena67 píšeš, že možno použiť aj iné ovocie. To máš pravdu, ja som vyskúšala všelijaké ovocie, ale veru najlepšie táto maškrta chudí s mandar%C
abend
Robím taktiež s doma upečeným piškótovym korpusom, šľahačku v prášku nikdy nepoužívam, je to chémia a tomu sa ja vyhýbam, ale každý robí tak ako mu vyhovuje.
alena67
@abend
šľahačku v prášku som použila na skúšku na miesto normálnej šľahačkovej smotany, ktorú do tejto torty používam, ale keďže veci na tortu dávam do balíka a posielam do USA (keďže si nie som istá, aké tam majú smotany na šľahanie), vyskúšala som verziu s práškovou šľahačkou...
@letisia
máš pravdu, s mandarínkami to aj nám chutí najviac :)
elisticka
jeeeeeeeeeej super s piskotkami ja robim piskotu ale toto je sikovne vyskusam....
marienka44
@elisticka ,napis, prosim recept na tu piskotu pod krem, co pecies. Dakujem, zide sa aj na ine mucniky. Lebo sa asi neprekrajuje a je z mensieho poctu vajec. Taky recept potrebujem ,dakujem pekne.
dogagador
@alena67 : posli len piskoty, dostat tu sice nieco podobne, len nie je to take chutne, mozno ten puding ole, ale asi ho tiez dostat vo farmers market, alebo v international market, su tam oetker produkty, mandarinkovy kompot tu dostat uzasny, slahackovu smotanu tiez. usetris nie len na postovnom, ale aj na surovinach, ktore aj ked uz zdrazeli, stale su lacnejsie, ako na Slovensku...a vlastne, Tvoja dcera moze upiect korpus, nie?? ja viem, si mama, mozno by som tiez....ale trasena torta vyzera dobre!
alena67
jej - dakujem pekne za rady :))) nevedela som, co tam dostat, co nie - mas pravdu, tie baliky naozaj nie su lacne a cim tazsie, tym.. ;)
zinnajdha
keď robíme šľahačku z prášku: Oetkerove šľahačky v návode píšu 150 ml mlieka, Ty píšeš, že ju robíme z 200 ml. Je na trhu ešte iná prášková šľahačka, alebo je to omyl ?
alena67
ja som mala práškovú šľahačku z Lidlu - do krému som dala 500 ml mlieka a 2 práškové šľahačky a navrch som šľahačku robila z 1 práškovej šľahačky a 200 ml mlieka
ivana4you
prave som ju spravila...a neverila som vlastnym ociam!!!!! Netriasla som ani tych 30 sekund a hotovo!! Neuveritelne! Najdlhsie snad trva len to ukladanie piskotikov (ale to uz je o sikovnosti niektorych z nas) A kedze som nemala slahacku v prasku...dala som normlanu slahackovu smotanu a vyslo to perfektne.!! Dakujem, nielen za recept :-))
zinnajdha
Túto tortu idem robiť už štvrtýkrát. Nevieme sa jej najesť. Ďakujem.
lubkabubka
Výborná torta, ja som musela dlhšie triasť (cca 4 minúty), ale podarilo sa. Chutila všetkým, najviac manželovi. Odporúčam. Viem si predstaviť aj s jahodovým kompótom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia